Her er fars lever til lille søn

En venezuelansk far har doneret en del af sin lever for at redde sin lille søn

En læge med Jean Carlos Fernandez lever i hånden. Med den kan han give sin lille søn en ny chance for at overleve. (Foto: AP)
En læge med Jean Carlos Fernandez lever i hånden. Med den kan han give sin lille søn en ny chance for at overleve. (Foto: AP)

En læge står med Jean Carlos Fernandez friske lever i hånden. En del af den er klar til at blive doneret til hans lille søn, seks-årige Yin Carlos, på et hospital i Caracas i Venezuela.

Drengen har en syg lever, en meget alvorlig sygdom, men på grund af sin far, der har doneret et stykke af sin lever, kan den lille dreng nu se frem til at blive rask igen.

For enhver familie, der er ramt af leversygdom, kan en organtransplantation være en ny chance for at overleve. Men proceduren er nærmest et mirakel i Venezuela, hvor en økonomisk krise gør selv adgangen til nåle og smertestillende medicin, svært tilgængelig.

Det skriver nyhedsburauet AP.

Lille Yin får hjælp af en kirurg fra USA, der sammen med en kollega i Caracas, har hjulpet med at redde dusinvis af børn fra Venezuela med svigtende lever.

 

På billedet kan man se Yin Carlos og hans far Jean Carlos Fernandez, der donerede en del af sin lever for at redde sin søns liv, dele et stille øjeblik, før de tager afsted til Policlinica Metropolitana i Caracas for at foretage levertransplantationen.

Med transplantation fra levende donorer, fjerner kirurgerne modtagerens syge lever, og udskifter den med en del af donorens sunde organ.

Både Jean Carlos lever, og den del organet, der er doneret, vokser efterfølgende til fuld størrelse.

Lægerne håber nu at kunne kopiere deres succes fra et så udfordrende miljø som i Venezuela, til at hjælpe hundredvis af drenge og pigebørn fra andre dele af Latinamerika og Caribien, hvor transplantationer til børn ikke er tilgængelige.

 

1 af 3 Seks-årige Yin Carlos fra Caracas i Venezuela har en syg lever, men på grund af sin far, der har doneret et stykke af sin lever, kan den lille dreng nu se frem til at blive rask igen. (Foto: AP)
2 af 3 På billedet fra den 22 maj, kan man se moderen Gilda Velasquez holde sin søn, efter han er gået igennem en levertransplantation. (Foto: AP)
3 af 3 En læge med Jean Carlos Fernandez lever i hånden. Med den kan han give sin lille søn en ny chance for at overleve. (Foto: AP)
13 kommentarer
Vis kommentarer