Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Hvor mange penge kan du spare, når du holder op med at ryge?

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at ryge, men har du nogen sinde tænkt over, hvor mange penge du kunne spare?

Der er mange penge at spare, når du holder op med at ryge. Foto: Pixabay
Der er mange penge at spare, når du holder op med at ryge. Foto: Pixabay
Følg Sundhed

Hvis en pakke cigaretter i Danmark i gennemsnit koster 55 kr., og du hver uge ryger ca. fire pakker, koster det dig 220 kr. at ryge - uge efter uge.

For nogle lyder det måske ikke af så meget, men på et år bliver det alligevel til 11.440 kr.

Her er nogle forslag til, hvad du kunne bruge pengene til i stedet for.

En røgfri uge: 220 kr.
Synes du ikke, 220 kr. lyder af så meget? Men hvad nu, hvis du for 220 kr. kunne se en premierefilm i biografen. For 220 kr. kunne du også betale for to forskellige streamingtjenester i en måned, og stadig have penge tilovers til snacks.

En røgfri måned: ca. 953 kr.
Efter at have undladt at ryge i en måned kan du købe et par sko for de penge, du sparer, eller du kan invitere en ven på en lækker middag.

Blot en enkelt måned uden røg vil faktisk kunne købe dig et helt års abonnement på Ekstra Bladet+ eller måske et andet nyhedssite. Vi ved i hvert fald godt, hvad vi ville anbefale.

Tre røgfri måneder: 2860 kr.
På bare tre måneder uden cigaretter kan du spare nok til en weekend i London med både fly og indkvartering. Hvis du ikke har lyst til at rejse så langt, kan du forkæle dig selv med et spa-ophold med diverse behandlinger, en tre-retters middag og morgenmad.

Eller hvorfor ikke teste dig selv af? For 2860 kr. kan du købe et par rigtig gode løbesko og stadig have råd til at tilmelde dig et marathon. Og træningen kan jo endda blive nemmere, når du er stoppet med at ryge.

Et halvt røgfrit år: 5720 kr.
Efter at være holdt op med at ryge i seks måneder kan de penge, du har sparet, betale for beplantning af 114 træer i en regnskov i Borneo. Du kunne også invitere hele familien en tur i et feriecenter eller en uge i sommerhus. Eller måske forkæle dig selv med en rigtig god cykel?

Nogle personer drømmer om håndtasker, og for 5720 kr. kan du få en af de rigtig dyre på markedet. Eller måske en spilkonsol, hvis du er mere til den slags.

Et røgfrit år: 11.440 kr.
Hvis du har gemt de penge, du ellers ville have brugt på cigaretter, kan du efter et år købe en to ugers all inclusive luksusferie for to personer- så kan du tage din partner eller bedste ven med.

Til de penge kan du også få en af de seneste topmodeller inden for smartphones, så du har den seneste teknologi i lommen eller tasken. Og så bør du også stadig have råd til et mobilcover og panzerglas.

En rigtig god belønning til en, der har været røgfri i et år.

Fem røgfri år: 57.200 kr.

Efter fem år uden røg har du nok til at komme ud på vejene. Til den tid vil du kunne få en ganske fin brugt bil at cruise rundt i. Og det kan vel kaldes et rimelig godt afkast på at kvitte tobakken.

Er du mere praktisk anlagt, kan du for 57.200 kr. få et spritnyt og flot køkken til hjemmet.

Forestil dig, hvad du kunne spare ved at holde op med at ryge. Det kan også gøre en masse godt for din krop og dit helbred.

Har du røget i mange år, kan det være svært at vinke farvel til tobakken og den medfølgende nikotintrang. En løsning er, at overveje er brugen af ​​nikotinprodukter, såsom Nicorette® QuickMist. Det reducerer din trang til at ryge og begynder at lindre nikotintrangen efter kun 30 sekunder.

Nicorette®

Vi ved godt, at det kan være svært at stoppe med at ryge, men også at det er en af de mest fantastiske ting, du kan opnå. Hos Nicorette® er vi her for at hjælpe dig.

Vidste du, at hvis du kan komme igennem den første uge uden røg har du 9 gange større chance for at blive røgfri?*

Klik her for at finde ud af hvordan du kommer igennem den første svære uge.

*Uanset om du bruger nikotinprodukter eller ej

Læs altid vejledningen. For mere information se www.nicorette.dk. DK-NI-2100205

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag