Instagrammer photoshopper sig selv og sammenligner med ægte vare

’Mindre talje, større røv, ingen mærker, ingen appelsinhud, filter’

Når vi ser billeder som dette på for eksempel sociale medier, påvirker det vores selvværd, mener psykolog og instagrammer Stacey Lee. Foto: Colourbox
Når vi ser billeder som dette på for eksempel sociale medier, påvirker det vores selvværd, mener psykolog og instagrammer Stacey Lee. Foto: Colourbox

Har du en profil på bare et par af de mest gængse sociale medier, bliver du uden tvivl dagligt bombarderet med billeder af sunde, slanke, muskuløse kroppe, der fremstår som ideelle.

Og selv, hvis man går op i sundhed og fitness, er de kroppe, vi ser på modellerne i blade, reklamer og sociale medier umulige selv at opnå.

Det er den pointe, som irske fitness-instagrammer Stacey Lee forsøger at få frem på sin profil, hvor hun netop normalt deler billeder af sin veltrænede figur.

For at visualisere sin påstand er hun nu begyndt at redigere sine billeder med Photoshop, for så at sammenligne dem med det originale billede. På den måde vil hun bevise, hvor ekstremt manipulerede billeder kan være.

’Fitspo’-stjernen, som har en bachelorgrad i psykologi og sociologi, vil ifølge Metro nu forvandle sin Instagram-profil til en platform for krops-positivitet.

- Et af de tilbagevendende temaer, jeg behandler i mit arbejde, er kropsbilledet og dets effekt på selvværdet, skriver psykologen og Instagram-stjernen til et af de sammenlignende billeder.

- Når det værd knyttes til et billede, et tal på en vægt, tøjstørrelse, hudens glathed, taljens størrelse, numsens størrelse, dine mavemusklers tydelighed eller mellemrummet mellem dine lår, så bliver dit værd aldrig målt korrekt, fortsætter Stacey Lee.

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.