Læge: Derfor må du ikke sove i undertøj

Undertøj i sengen er farligt for dit helbred – og det gælder især for mænd

Sover du i dit stramme undertøj om natten? Lad straks være med det, advarer eksperter. (Foto: Colourbox)
Sover du i dit stramme undertøj om natten? Lad straks være med det, advarer eksperter. (Foto: Colourbox)

Sover du iført stramme underbukser, så risikerer du kort fortalt, at dine nedre dele forvandler sig til en regulær yngleplads for hudinfektioner, advarer eksperter.

Faktisk er det bedst at sove helt nøgen, så dit underliv kan få luft og så du undgår betændelse, siger eksperter ifølge Daily Mail. Bakterier har det nemlig med at samle sig omkring netop det område på din krop – og det bliver værre, når du sveder.

- Jeg siger ofte til mine patienter, at de skal sove uden undertøj, siger gynækolog Alyssa Dweck, som arbejder med emnet på hospitaler og sundhedscentre rundt omkring i New York.

- Hvis området konstant er dækket til – især af et materiale, som ikke er absorberende – samler fugtigheden sig og skaber de perfekte forhold for bakterier og gær, fortsætter hun, og forklarer desuden, at det især gælder for kvinder, som oplever hedeture i overgangsalderen.

Er du ikke helt i stødet til at sove uden en trevl på kroppen, kan løsningen være at finde et par løstsiddende bukser at sove i, i stedet for de stramme underbukser.

- Hvis der findes et godt tidspunkt at finde bedstemor-trusserne frem, så er det da, siger Alyssa Dweck.

Men det er langt fra kun kvinder, som bør smide underbukserne, når de lægger sig til at sove. For mænd er der nemlig endnu en stor risiko ved at dække skridtet til med stof om natten, advarer den britiske urolog Brian Steixner i Daily Mail. Det kan nemlig gå ud over sædkvaliteten, hvis mænd sveder i det område om natten:

- Dine nedre regioner skal være den helt rigtige temperatur, hvis sædproduktionen skal være optimal, siger Brian Steixner.

Der er også andre fordele forbundet med at smide tøjet og sove i Adam- eller Eva-kostume om natten.

56 kommentarer
Vis kommentarer