De danske lægers håndtering af den frygtede sygdom meningitis er kommet under kraftig beskydning, efter efter DR Nyheder har gravet i flere historier, hvor danske børn og unge har mistet livet til den frygtede sygdom efter de eller deres pårørende forgæves havde forsøgt at henvende sig til det danske sundhedsvæsen.
Blandt ofrene er 15-årige Mikkel Andresen, der tilbage i oktober 2011 mistede livet til sygdommen, efter vagtlægen havde ignoreret oplysningen om brune pletter på den unge knægts hud.
Vagtlægen ignorerede brune pletter: 15 minutter efter var Mikkel død
Frygter du meningitis? Her er faresignalerne
Et af tegnene på smitsom meningitis.
Mikkels sag er langt fra enestående. Ifølge DR har sundhedsmyndighederne i både 2007, 2011, 2014 og senest i 2017 selv påpeget fejl i sager, hvor patienter havde meningitis eller var mistænkt for det.
Efter Ekstra Bladet omtalte Mikkel Andresens sag søndag aften, er den sjældne sygdom og det danske sundhedsvæsens måde at håndtere den på, blevet heftigt diskuteret på Ekstra Bladets Facebook-side.
'Lægerne tager ikke de unge mennesker seriøst! De tror, at fordi man ser rask ud, udvendigt så har man det helbredsmæssigt godt!! I burde fandme spare jeres penge andre steder !!!!!,' lyder reaktionen fra en bruger.
Calina Fuglsang-Damgaard påpeger, at sundhedsvæsnet efter hendes opfattelse er sparsomme med meningitis diagnoserne, fordi sygdommen er sjælden og statistikken derfor er imod den smittede.
I kommentarsporet giver mange - ligesom Calina Fuglsang-Dangaard - udtryk for, at også de har oplevet tilbageholdenhed fra lægerne, når det kommer til meningitis.
Således også Tanya Quistroff Donvild, der fortæller hun selv oplevede at blive afvist.
Mandag aften klokken 20.45 bringer DR dokumentaren 'Vores drenges sidste døgn'.
Her fortæller endnu flere forældre deres historier om, hvordan myndighedernes mangelfulde diagnosticering endte med at koste børnene livet.