Lars vil fortælle dig sin historie med dette billede: Kan du gætte, hvad han har gjort?

Lars har ændret sit liv markant og illustrerer det med et kontroversielt billede

Her står Lars Fabricius ved siden af 40 kilo spæk. Med det vil han gerne fortælle dig historien om sin vilde forvandling. (Foto: Privat)
Her står Lars Fabricius ved siden af 40 kilo spæk. Med det vil han gerne fortælle dig historien om sin vilde forvandling. (Foto: Privat)

Der er mange måder at formidle et budskab på, og 29-årige Lars Fabricius fra Silkeborg har taget alternative metoder i brug for at komme ud med sit.

På billedet ser han alvorlig ud og har blod på armene. Han står i et slagterkøkken, og bag ham på bordet ligger der en stor bunke kød.

Bunken af spæk vejer 40 kilo – og de 40 kilo plejede at sidde på Lars’ krop. Dengang levede han af cola, junkfood og sprut og blev forpustet af at løbe 100 meter. I dag er historien en helt anden.

Lars vejede 114 kilo, men på bare 10 måneder er han kommet helt ned på 74 kilo. (Foto: Privat)
Lars vejede 114 kilo, men på bare 10 måneder er han kommet helt ned på 74 kilo. (Foto: Privat)

Det tog Lars 10 måneder at gå fra 114 til 74 kilo. Vægten har nu i et halvt år ligget omkring de 73 kilo siden billedet blev taget i oktober, og i dag er han blevet klar til at løbe sit første marathon.

- Jeg har gjort det for at lave en illustration af, hvor voldsomt det egentlig er. Når man ser det stillet op på den måde er det virkelig tankevækkende, fortæller Lars Fabricius til Ekstra Bladet.

Lars har kontaktet Ekstra Bladet for at fortælle sin historie om, at det aldrig er for sent at gøre noget ved de overflødige kilo. Det ved han om nogen. Han var nemlig overvægtig i næsten 15 år, før han fik gjort noget ved det.

- Det startede, da jeg kom i teenagealderen, da jeg begyndte at drikke alkohol og blev mere doven. Jeg havde en kæmpe svaghed for usund mad, og jeg var afhængig af cola. Jeg drak minimum to liter cola om dagen, fortæller Lars.

Lars Fabricius ville ikke kendes ved sin vægt, og gemte sig for sig selv ved at feste. Indtil han en dag hankede gevaldigt op i sig selv. (Foto: Privat)
Lars Fabricius ville ikke kendes ved sin vægt, og gemte sig for sig selv ved at feste. Indtil han en dag hankede gevaldigt op i sig selv. (Foto: Privat)

Dengang stillede han sig slet ikke op på vægten og undgik helst sit eget spejlbillede.

- Jeg var på en måde blevet til en person, som slet ikke var mig. Jeg gemte mine problemer væk ved at feste, for når jeg var fuld tænkte jeg ikke over det på samme måde. Men inderst inde påvirkede det mig jo meget, siger Lars.

Det var dog en oplevelse før en fest tilbage i starten af 2014, der fik Lars til at indse, at der skulle ske noget.

- Jeg har altid kunne købe bukser i en normal butik. Jeg skulle holde en fest, og gik ind for at købe et par nye bukser til lejligheden. Jeg havde ikke lyst til at prøve dem i butikken, så jeg tog dem bare med hjem. Og der var det så, at jeg simpelthen ikke kunne knappe dem. Det var den største størrelse, de havde. Der tænkte jeg, at det gik simpelthen ikke, siger Lars.

Da Lars endelig tog sig sammen til at stille sig op på vægten, vejede han 114 kilo.  Så droppede han sine usunde vaner pg begyndte at træne. (Foto: Privat)
Da Lars endelig tog sig sammen til at stille sig op på vægten, vejede han 114 kilo. Så droppede han sine usunde vaner pg begyndte at træne. (Foto: Privat)

Han ved ikke, hvad han vejede på det tidspunkt, men gætter på cirka 130 kilo. Han tabte sig lidt efter oplevelsen med bukserne, men fik ikke for alvor gjort noget ved vægttabet og tog hurtigt på igen. Det var først i november 2014, at vægttabet for alvor tog fart, og omkring januar 2015 vejede han sig for første gang: 114 kilo.

- Jeg begyndte at løbetræne, styrketræne og ændre min kost. Jeg stoppede med at drikke alkohol og sodavand og skar ned på alle de usunde madvarer. Det var frygteligt i starten, griner Lars og uddyber:

- I starten når jeg gik ned og trænede følte jeg, at alle kiggede på mig. At de tænkte: Fuck ham der, han kan jo ikke løbe. Jeg havde det rigtig dårligt med mig selv og skammede mig.

Der gik også lang tid, før Lars faktisk nød at dyrke motion.

- Jeg hadede at løbe de første fire-fem måneder, og jeg kunne ikke løbe særligt langt. Jeg havde så meget vægt at slæbe rundt med. Jeg begyndte faktisk først og elske det, da jeg kunne løbe 10 kilometer, fortæller han.

Lars er nu blevet så tynd, at han godt kunne tænke sig at tage lidt på. (Foto: Privat)
Lars er nu blevet så tynd, at han godt kunne tænke sig at tage lidt på. (Foto: Privat)

Lars er nu blevet så slank og trænet, at han faktisk har et andet mål med sin krop end at tabe sig.

- Jeg er faktisk blevet en tand for tynd nu, synes jeg. Jeg er løber, så jeg skal ikke være et muskelbundt, men jeg vil gerne tage lidt mere på.

I dag løber han to gange om ugen og styrketræner seks gange om ugen og er ikke bekymret for at kunne løbe de cirka 42 kilometer, som et marathon kræver. Han skriver også om sin forvandling og sine mål på Facebook-siden ’Lars’ vægttab fra 114 til 73 kg’.

- Jeg ved, at jeg godt kan gennemføre det. Når jeg har gjort det, må vi se, hvad der så skal ske.

Langt de fleste har været positive over for Lars’ forvandling, men enkelte har haft svært ved at acceptere det.

- Der er nogle, der er faldet fra. Det er dem, der ikke kan acceptere, at jeg har ændret mit liv, og at jeg ikke er med på at feste hver weekend mere. Men det må man tage med. Jeg savner ikke noget ved mit gamle liv.

103 kommentarer
Vis kommentarer