Mænd: Derfor skal I sove nøgne om natten

Ny amerikansk undersøgelse giver endnu en god grund til at smide underbukserne om natten

Af med de stramme underbukser. (Foto: Colourbox).
Af med de stramme underbukser. (Foto: Colourbox).
Følg Sundhed

Det har ikke skortet på opfordringer til både mænd og kvinder om at sove nøgne om natten, og nu viser endnu en undersøgelse, at specielt det mandlige køn bør smide underbukserne, når det bliver tid til lukke øjnene.

Det er 'National Institute of Child Health and Human Development', Maryland, ved universitetet i Stanford, der har fulgt 500 mænd over et forløb på 12 måneder og målt deres sædkvalitet.

Læge: Derfor skal du altid sove nøgen

Undersøgelsen viser, at de mænd der sov nøgne havde 25 procent mindre DNA fragmentation i deres sæd.

Fragmentering af DNA i sædceller fører til nedsat fertilitet. Enten fordi sæden er så skadet, at den ikke kan nå frem til at befrugte et æg. Eller fordi fejlen betyder, at udviklingen af fostret går i stå.

Vi elsker at sove nøgne

Undersøgelsen viste også at de mænd der gik med løse boksershorts i stedet for stramme underbukser i dagtimerne ligeledes havde den bedste sædkvalitet:

- Hvis man gerne vil gøre en kvinde gravid betyder det meget, hvilken type undertøj man benytter i dagtimerne og om man sover nøgen om natten, forklarer undersøgelsens førende forsker til engelske The Telegraph.

Ud over at forbedre sædkvaliteten har mænd også mindre risiko for at udvikle svampeinfektioner i skridtet, når de sover nøgne om natten.

Jeg sover altid i boxershorts

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+