Ny forskning: Kaffe er sundt

Er du glad for kaffe, er der al mulig grund til at juble: Forskere har fundet ud af, at kaffedrikkere har en lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme, end folk der ikke drikker kaffe hver dag

(Foto: Casper Dalhoff/Arkiv)
(Foto: Casper Dalhoff/Arkiv)

Er kaffe en fast del af din hverdag, betyder det, at du har en lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme.

Det viser en ny undersøgelse fra forskere på Kangbuk Samsung Hospital i Seoul, ifølge Videnskab.dk:

Undersøgelsen viser, at et moderat indtag af kaffe nedbringer risikoen for åreforkalkning med op til 40 procent. Folk, som drikker mellem tre og fire kopper kaffe om dagen, har den laveste risiko for at udvikle tilstoppede arterier.

Men også dem som lader sig nøje med mindre end tre kopper kaffe om dagen, har en lavere risiko for hjertesygdomme end dem, som ikke drikker kaffe.

Læs også hos Videnskab.dk: Endelig fastslået: Så lang er den gennemsnitlige penis

- Risikoen for hjertesygdomme gik ned med bare en kop om dagen, fortæller Eliseo Guallar, som er forsker ved Johns Hopkins University i Baltimore. 

Undersøgelsen bygger på et studium af mere end 25.000 sydkoreanske mænd og kvinder, og kan have stor betydning for videre forskning på området.

- Dette er muligvis den største undersøgelse til dags dato, som kigger på forbindelsen mellem kaffeindtag og åreforkalkning, siger Jared Reis, der er forsker i hjertesygdomme. 

For nylig viste et andet studie, at man ved at drikke op til fire kopper kaffe om dagen også nedsætter risikoen for at udvikle den neurologiske sygdom multipel sklerose.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Sådan påvirker den daglige kop kaffe din sundhed

Forskere: ’Englefisse’ er ikke farligt

Hvorfor får jeg hovedpine, når jeg holder op med at drikke kaffe?

31 kommentarer
Vis kommentarer