Overlæge: En svulst venter ikke på løsning på it-problemer

Patientforløb på hospitaler i hovedstaden forsinkes af fejl i nyt it-system. Grund til bekymring, mener læge

Det kan få alvorlige konsekvenser for de kræftpatienter, hvis forløb bliver udskudt på grund af it-problemer på en række af hovedstadens hospitaler.

Det siger lægefaglig redaktør i Kræftens Bekæmpelse og overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen, efter at mindst 400 patienter i Region Hovedstaden har oplevet forsinkelser på eksempelvis ct-skanninger og brystkræftscreening på grund af fejl i et nyt it-system.

- En svulst vokser jo i den tid, den ikke bliver opdaget og behandlet, siger Jens Oluf Bruun Pedersen.

Herlev og Gentofte Hospital er særligt påvirket, da det sammenlagte hospital har et stort antal screeninger.

- Det er meget bekymrende, for det er klart, at når man sætter screeningsprogrammer op for raske kvinder, så er det jo med at finde dem, der har brug for behandling, i tide. Tidsrammen er jo til for at blive overholdt og for at sikre et sikkert forløb, siger Jens Oluf Bruun Pedersen.

- Når ventetiderne bliver for lange, og kvinderne ikke kommer til, når de skal, så skaber det en masse uro og frustrationer, siger han.

På Herlev og Gentofte Hospital er man ifølge hospitalsdirektør Klaus Lunding i gang med at kontakte alle berørte patienter, give nye tider og informere om deres forløb.

Herlev Hospital er blandt de ramte. (Arkivfoto: Torben Åndahl/Polfoto) Samfund It-kaos rammer kræftpatienter: - Situationen er alvorlig og patientkritisk

- Jeg har stor forståelse for, at den ekstra ventetid er både frustrerende og kan skabe usikkerhed. Det har topprioritet hos os, udtaler hospitalsdirektøren i en skriftlig kommentar.

Han understreger, at patienter med akutte symptomer kan være trygge ved, at de vil blive henvist til rette sted og tilset så hurtigt som muligt.

Det nye it-system blev første gang indført på Amager og Hvidovre Hospital i september sidste år, og siden da har der været svingende stabilitet. Driftsforstyrrelserne tog dog til efter implementeringen på Herlev og Gentofte Hospital i begyndelsen af april, fordi systemet ikke havde kapacitet nok.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger til DR Nyheder, at hun er ked af de vanskeligheder, som it-systemet skaber for patienterne. Hun afventer nu en redegørelse fra sin administration.

0 kommentarer
Vis kommentarer