Plastikkirurg glemte klips i mit bryst

Under kniven hos skandalelæge: Suzies bryster er nu skæve, grimme og lange efter at Kim Tjelum opererede hende

Suzie Jensens brystvorter blev skåret af og sat på igen med klips. Knap tre måneder efter operationen fandt hun klips i sit venstre bryst. (Privatfoto)
Suzie Jensens brystvorter blev skåret af og sat på igen med klips. Knap tre måneder efter operationen fandt hun klips i sit venstre bryst. (Privatfoto)

- Jeg ville bare have lidt selvtillid. Jeg er ikke 24 år længere, og efter at jeg havde haft fire børn hængende i brysterne, var der ingen kavalergang tilbage. Jeg syntes, jeg fortjente at bruge lidt penge på mig selv, siger Suzie Jensen fra Kastrup, der 14. maj blev opereret på Danica Klinikken.

Hendes gave til sig selv kostede 38.000 lånte kr. i banken, men dem kunne hun have sparet:

- Brysterne hænger lige så meget, som de gjorde før, buler ud foroven, men er helt flade midtpå. Og der sidder løs hud under brystet, siger den i dag 41-årige kvinde om den kavalergang, hun aldrig fik.

LÆS OGSÅ:

Journal-rod i skandaleombrust brystsnedkers nye klinik

Kim Tjelum, der førte kniven og fyldte brysterne med silikoneimplantater, har til gengæld givet hende minder for livet.

- Jeg har meget grimme, brede ar rundt om brystvorterne, og selv om han skar brystvorterne af, så han kunne gå ind her, har han lagt ekstra snit under brysterne.

I stedet for at sy brystvorterne på brugte Tjelum klips.

Nemmest med klips
Det opdagede Suzie Jensen først, da Tjelums sygeplejerske og medejer af klinikken fjernede plastrene 14 dage efter operationen.

- Jeg fik et chok - både over klips og sårene, der var meget dybe og brede. Sygeplejersken sagde bare: ' Det er sådan, Kim gør. Det synes han er nemmest', fortæller Suzie Jensen.

LÆS OGSÅ:

Plastikkirurg: Ikke normalt at skære brystvorter af

Kim Tjelum kunne hun ikke få kontakt til efter operationen, selv om hun ufrivilligt blev en hyppig gæst på Danica Klinikken.

I stedet for at passe sit arbejde som kontoransat måtte Suzie Jensen en gang om ugen i ti uger til kontrolbesøg på klinikken i København, hvor hun fik recepter til den penicillin, der skulle slå infektionerne i de væskende sår og den vedvarende feber ned.

Fik klips ud af brystet
Beskeden lød, at det var meget normalt. Det virkede langtfra normalt, da hun efter cirka to en halv måned i sit bad mærkede et stik inde fra venstre bryst.

- Jeg trykkede, indtil spidsen af en klips viste sig. Der stak også noget nylontråd ud. Jeg panikkede og kunne heldigvis komme til på Danica Klinikken, selv om det var lørdag.

Her pillede den ældre, pensionerede overlæge, Bent Kirkby, ifølge Suzie Jensen, med en pincet tre operationsklips ud af hendes bryst. Hun klagede også over smerter i det højre bryst:

- Han sagde, at det da godt kunne ske, at der sad nogle klips der også, men det måtte jeg få undersøgt et andet sted. Han sagde også, at han ikke ville have valgt klips til at sætte brystvorter på.

Suzie Jensen frygter, hvad der ellers gemmer sig i hendes bryster. Hun har kroniske smerter i brystvorterne, der bliver værre ved den mindste berøring. Selv af stoffet fra bh’en, som hun havde forventet ikke længere at skulle bruge efter operationen.

LÆS OGSÅ:

Skandalelæge er værre end Jørn Ege

Hun har ligesom knap 50 andre fået brev fra Sundhedsstyrelsen om, at den har indhentet hendes journal for at sende den til Patientombuddet som en klage over Kim Tjelums behandling. I dag søger hun, ligesom flere andre kvinder har gjort det, erstatning hos Patientforsikringen. Hun planlægger også et lægebesøg for at få undersøgt de maltrakterede bryster.

LÆS OGSÅ:

52 klager over skandalelæge

LÆS OGSÅ:

Patient: Skandalekirurg har gjort mine bryster deforme

Skriv til kup!, hvis du har haft problemer med Kim Tjelum, Danica Klinikken, Cosmopol Klinikken eller andre plastikkirurger og klinikker eller ved, hvor Kim Tjelum er.

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011

Tjelum-sagen kort

'21 Søndag' og TV Avisen har afsløret Kim Tjelum i at undersøge kvinder, der ville have lavet brystoperationer, selv om han ingen autorisation havde.

Allerede i april 2011 fattede Sundhedsstyrelsen mistanke til Danica Klinikken. Ved et kontrolbesøg fandt styrelsen en lang række fejl og mangler.

I maj og juni fik klinikken igen besøg af Sundhedsstyrelsen. Den endelige tilsynsrapport afslører blandt andet., at der var væsentlige problemer med journalføringen, at flere såkaldt utilsigtede hændelser ikke fremgik af patientjournalerne, og at en anden speciallæge arbejdede på klinikken uden registrering.

Sundhedsstyrelsen gav 8. juni Kim Tjelum besked på, at han ikke længere måtte operere på klinikken.

Ifølge rapporten var han indforstået med det.

Alligevel fortæller tidligere patienter til DR og Ekstra Bladet, at Tjelum har haft fingrene langt nede i klinikarbejdet, efter at han mistede autorisationen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen frasagde Tjelum sig autorisationen 11. september.

Læge og plastikkirurg Kim Tjelum - og ejer af Danica Klinikken - smed frivilligt lægekittel og autorisation den 14. september sidste år. Trods manglende autorisation har han stadig undersøgt kvinder, der ville have lavet brystoperationer.

Hvor er denne mand?

Kim Tjelum, ejer af Danica Klinikken, der nu har skiftet navn til Cosmopol Klinikken, svarede pludselig onsdag sin mobiltelefon efter i flere dage at have holdt meget lav profil. Nu er han dog efter alt at dømme gået under jorden igen.

Ekstra Bladet vil meget gerne i kontakt med Kim Tjelum. (Privatfoto)

Ved du, hvor han er, kan du sende sms eller mms på 1224 (koster alm. sms-takst) eller mail til 1224@eb.dk.