Se hvad tre kopper kaffe om dagen kan betyde for dit liv

To store undersøgelser, en amerikansk og en engelsk, er kommet frem til den samme konklusion omkring, hvad tre kopper kaffe kan betyde for din sundhed - det kan forlænge dit liv

Nu kan du roligt drikke din kaffe med god samvittighed. To store undersøgelser peger nu på, at kaffe er sundt og har mange sundhedsmæssige fordele. (Foto: All Over Press)
Nu kan du roligt drikke din kaffe med god samvittighed. To store undersøgelser peger nu på, at kaffe er sundt og har mange sundhedsmæssige fordele. (Foto: All Over Press)
Følg Sundhed

Hvis du drikker tre kopper kaffe om dagen, så kan det forlænge dit liv.

Denne konklusion er to store videnskabelige undersøgelser kommet frem til. En europæisk undersøgelse ledet af eksperter fra Imperial College London  samt en amerikansk undersøgelse ledet af University of Southern California.

Begge undersøgelserne er i øvrigt offentliggjort i 'Annals of Internal Medicine'. Det britiske studie så på statistisk information omkring dødelighed hos 520.000 kaffedrikkere samt folk, der ikke drak kaffe - fra 10 europæiske lande gennem 16 år. Og det amerikanske studie fulgte 185.000 menneskere af forskellig etnicitet under en 16-årig periode.

I det britiske studie fandt man frem til, at mænd, der drikker tre kopper kaffe om dagen havde en 18 procent mindre risiko for at dø i perioden, når man sammenlignede dem med folk, der slet ikke drak kaffe. For kvinder, der drak tre kopper kaffe om dagen, var det dog kun en 8 procent mindre risiko for at dø i perioden på 16 år.

Do's and don'ts: Sådan barberer du pungen

Tre kopper kaffe om dagen kan medvirke til at forlænge dit liv. (foto: All Over Press)
Tre kopper kaffe om dagen kan medvirke til at forlænge dit liv. (foto: All Over Press)

Den amerikanske undersøgelse fandt frem til lignende resultater. Amerikanere som drak en kop kaffe om dagen havde 12 procent mindre risiko for at dø, når man sammenlignede dem med folk, der slet ikke drak kaffe. Og som i den britiske undersøgelse viste den amerikanske undersøgelse også, at hvis man drak tre kopper kaffe om dagen, så blev dødeligheden reduceret med 18 procent.

Den videnskabelige hjemmeside EurekAlert har også skrevet om de to undersøgelser.

Begge studier peger således på, at man kan være blandt dem, der kan forlænge sit liv, hvis man drikker tre kopper kaffe om dagen. De to undersøgelser peger også på, at kaffe-drikning kan forbedre lever-funktionen, nedsætte betændelse og styrke immun-forsvaret. Videnskabsmændene fandt også frem til, at det er de såkaldte antioxodanter i kaffen, der er ansvarlig for de sundhedsfremmende kvaliteter ved at drikke kaffe - og ikke selve koffeinen.

Folk, der udelukkende drak koffein-fri kaffe, oplevede nemlig også de sundhedsfremmende kvaliteter ved kaffe-drikning.

Andre side-gevinster ved kaffe-drikning er også ifølge forskerne en forbedring af blodomløbet, og kaffen kan også virke forebyggende mod kræft.

Lederen af det britiske studie Marc Gunter fortæller følgende om undersøgelsen:

- Vi er ikke ved det stadie, hvor vi anbefaler folk at drikke mere eller mindre kaffe. Når det er sagt, peger alt på, at moderat kaffe-drikning - op til tre kopper kaffe om dagen ikke er skadeligt, og at indføre kaffe i den daglige diæt kan have sundhedsmæssige fordele.

Lederen af det amerikanske studie, Veronica Setiawan siger følgende:

- Kaffe indeholder en masse antioxidanter, der også kan have en vigtig forebyggende rolle mod kræft-sygdomme.

Det er kaffebønnernes store indhold af antioxidanter, der er sunde for den menneskelige krop. (foto: All over Press)
Det er kaffebønnernes store indhold af antioxidanter, der er sunde for den menneskelige krop. (foto: All over Press)
 

Guide: Sådan kommer du bumserne til livs (også dem på numsen)

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.