Teenager advarer: Energidrikke ødelagde mit liv

18-årige Dion Parrat blev afhængig af energidrikke og fik ødelagt sit helbred og sit liv

Dion Parrat lagde dette billede på Facebook og advarer børn mod at indtage energidrikke. (Foto: privat).
Dion Parrat lagde dette billede på Facebook og advarer børn mod at indtage energidrikke. (Foto: privat).

'Før du drikker energidrikke, så bør du tænke over, hvad disse gør ved din krop. Hvis du er forælder, så bør du slet ikke lade dine børn drikke energidrikke'.

Sådan lyder advarslen fra den 18-årige engelske pige, Dion Parrat, der - ifølge eget udsagn - har fået ødelagt sit liv og sit helbred af energidrikke.

Den unge pige fra Kettering i Northamptonshire har lagt et billede ud på Facebook, hvor hun har elektroder på overkroppen, samt en boks - der monitorerer hendes hjerterytme - fastgjort til siden.

Skadelige for børn: Supermarked sætter energidrikke mellem slikket

Til The Mirror fortæller Dion Parrat, at hun er nødt til at bære udstyret døgnet rundt. Hun lider af lavt blodtryk, samt hjerteproblemer, der gør at hun besvimer, når hendes hjerterytme pludselig falder.

Ifølge den 18-årige kvinde har hendes læger fortalt hende, at hendes helbredsproblemer skyldes et årelangt  dagligt indtag af energidrikke. Hun fortæller, at hun begyndte at drikke energidrikke allerede som syvårig. Senere forsøgte hun at tabe sig og drak mellem fire og fem energidrikke dagligt - for at få energi, fordi hun ikke spiste særlig meget:

- Jeg var meget ung og meget tåbelig. Jeg  troede, at hvis jeg stoppede med at spise, ville jeg tabe mig uden problemer, forklarer hun til The Mirror.

Dion Parrat fortæller desuden, at hun har haft to spontan aborter, hvilket hun også tilskriver energidrikkene. På grund af det høje indhold af koffein, anbefales det, at gravide og ammende ikke drikker energidrikke.

Dions mor, Debby Frost, billiger datterens opslag på Facebook:

'Hvis dette opslag stopper bare et menneske i at drikke disse dræbende energidrikke, så er det en familie mindre, der ikke skal igennem det samme som os. Jeg er en meget stolt mor', skriver hun i tråden.

Læs fakta om energidrikkes effekt på helbredet - KLIK HER.

Børn og unge får for meget koffein fra energidrikke