To dødsfald kan kædes sammen med 1813

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af et notat fra Region Hovedstaden - der beskriver hvorledes ventetider potentielt kan være skyld i to dødsfald - et helt tredje dødsfald kan også kædes sammen med 1813-funktionen - her var der ventetid på en kørende lægevagt

Følg Sundhed

Hjælp os: Er du pårørende eller kender du til dødsfaldene så send os en mail på 1224@eb.dk eller send os en sms på 1224 (alm.takst)

Ventetiden på akuttelefon 1813 kan nu potentielt være skyld i flere dødsfald. Det viser et notat fra Region hovedstaden, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

I de tre utilsigtede hændelser, hvor sygdomsforløbet var dødeligt kan det ikke udelukkes, at ventetid på telefonisk kontakt til 1813, kan have været medvirkende til ihvertfald to af dødsfaldene, står der i notatet.

1813-kaos: Børnelæger må gå med overfaldsalarmer

I analysen af det ene af de tre dødsfald beskriver rapporten, at det ikke kan udelukkes, at ventetid på den kørende lægevagt kan have medvirket til dødsfaldet.

Smidt af 1813: Kvinde havde blodprop i hjernen

I notatet, der beskriver utilsigtede hændelser i 1813-funktionerne i januar 2014, er der registreret i alt 273 utilsigtede hændelser, hvor af de tre altså er i den alvorlige kategori, der har medført dødsfald.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Region Hovedstaden.

1813-kaos kan koste liv

Her er rapportens præcise ordlyd:

'Der er blandt de 273 registrerede rapporter om utilsigtede hændelser i januar, tre utilsigtede hændelser, hvor sygdomsforløbet var dødeligt, hvor det ikke kan udelukkes, at patienten måske ville kunne have haft bedre chance for overlevelse, hvis der ikke var sket en utilsigtet hændelse.

De utilsigtede hændelser skete henholdsvis den 1. januar 2014 (idet patientens forløb dog startede med kontakt til Lægevagten den 31. december 2013), den 19. januar 2014 og den 25. januar 2014.'

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+