Udskyd sygdom: Sådan spiser du klogt

Med alderen mister kroppen noget af sin evne til at producere og optage en række vitaminer og mineraler. Du kan styrke kroppen ved at fortsætte med at lave din egen mad - helst med masser af grøntsager og lever

Det bedste er at spise 'rigtig mad', altså mad, som ikke er tilberedt på forhånd og pakket ind, når du køber det, lyder et godt råd fra ernæringsekspert Tine Jørgensen. Foto: Martin Lehmann
Det bedste er at spise 'rigtig mad', altså mad, som ikke er tilberedt på forhånd og pakket ind, når du køber det, lyder et godt råd fra ernæringsekspert Tine Jørgensen. Foto: Martin Lehmann
Følg Sundhed
Følg Krop og Velvære
Følg Forebyggelse og symptomer
Ekstra Bladet

Med alderen bliver det ekstra vigtigt, at du også får de vitaminer og mineraler gennem maden. Din krop får simpelthen brug for ekstra hjælp at holde sig i god stand.

- Overordnet skal du passe på to ting, når du bliver ældre. Du skal udskyde tidspunktet, hvor du bliver ramt af kronisk sygdom, og du skal støtte kroppens evne til at vedligeholde og reparere på dens celler.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+