Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Ulla fik kræft: Jeg skal aldrig ryge igen

Sidste år fik Ulla Kristensen konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen efter mange år som ryger. Heldigvis er sygdommen nu under kontrol, og Ulla skal aldrig ryge igen

Foto: Ekstra Bladet Native
Foto: Ekstra Bladet Native
Annonce:
Følg Sundhed

REKLAME

At det er usundt at ryge, ved de fleste. For 47-årige Ulla Kristensen fra Voldom mellem Aarhus og Randers blev risikoen yderst konkret, da hun sidste år fik konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen. Uagtet, at sygdommen ikke nødvendigvis skyldes rygning, var beslutningen om at stoppe med at ryge helt naturlig for hende.

”Jeg har røget, siden jeg var 18 år kun afbrudt af et enkelt rygestop på 1 1/2 år. Dengang var jeg så naiv, at jeg troede, at jeg igen kunne begynde at festryge, men det kunne jeg ikke, og jeg faldt i igen. Men efter mit seneste rygestop er jeg nu fuldt bevidst om, at jeg aldrig skal tænde en cigaret igen,” fortæller Ulla Kristensen.

 

Børnebørnene er vigtige

Ullas mand er også ryger, og sammen har de gennem en årrække talt om, at nu var det tid til at stoppe og gå på kur, dyrke motion og så videre. Senest i sommerferien sidste år, talte de om, at nu skulle det være, da de ikke ønskede med tiden at opleve at få børnebørn, som ikke måtte eller ville komme hos dem, fordi de ryger.

Men der var altid en god grund til lige at “vente til på mandag.” Men det ændrede sig som nævnt, da Ulla i oktober sidste år fik konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen.

Efter to operationer samt behandling med radioaktiv jod ser alt nu heldigvis normalt og fredeligt ud, men Ulla skal stadig overholde sine kontroller hvert halve år de næste fem år.

Det var let at kvitte tobakken

”Beslutningen om at stoppe med at ryge var pludselig ikke svær efter sådan en omgang, og jeg forsøgte mig først et par dage med en e-cigaret, men den smag, det gav mig i munden, kunne jeg slet ikke vænne mig til,” fortæller hun og uddyber.

Foto: Ekstra Bladet Native
Foto: Ekstra Bladet Native
 

”Så jeg købte en pakke Nicorette® Cooldrops 2 mg sugetabletter. Jeg læste mig frem til, at jeg max måtte bruge 12-15 stk. i døgnet, men jeg kan kun nå 4-5 stk*. Jeg kan slå mig selv i hovedet over, jeg ikke har gjort det noget før, nu jeg har erfaret, hvor let det har været at kvitte tobakken,” fortæller Ulla Kristensen, hvis mand stadig ryger med hendes velsignelse.

”Min erfaring siger mig, at man stopper med at ryge, når man er klar. Jeg kan ikke tvinge ham, men er overbevist om, at han er tættere på end nogensinde før. Han er varm på nikotinmundsprayen, så det bliver spændende at følge, når han kommer så langt,” slutter Ulla Kristensen.

Nicorette®

Vi ved, at det kan være svært at holde op med at ryge, men også at det er en af ​​de mest fantastiske ting, du kan gøre! Vi hos Nicorette® er her for at hjælpe dig. Læs mere om, hvordan du kan få hjælp til at holde op på vores hjemmeside:

Der er forskellige måder at holde op med at ryge på - læs mere her
Her finder du flere tips til, hvordan du kan få succes med et rygestop - læs mere her
Bliv på rette spor og overvind trangen til at ryge - læs mere her

*Brug 8-12 sugetabletter om dagen, dog højst 15.

Ulla Kristensen blev betalt af producenterne af Nicorette® for den tid, der blev brugt til interviewet af denne artikel.

Læs altid vejledningen . For mere information se www.nicorette.dk DK-NI-2100114
 


Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: