Vietnam har fået sine første tilfælde af zikavirus

To vietnamesiske kvinder er blevet smittet med zikavirus, der sættes i forbindelse med sygdommen mikrokefali

Tirsdag har Vietnam annonceret, at to personer er smittet med det frygtede zikavirus, oplyser vietnamesiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er to kvinder, der er blevet smittet med virusset.

Zika medfører normalt milde symptomer som eksempelvis feber og hovedpine hos voksne.

Men for gravide kædes virusset sammen med mikrokefali hos fostre. Det er en sygdom, hvor børn fødes med for små hoveder og derfor kan udvikle hjerneskader.

Den ene smittede er en 64-årig kvinde fra strandbyen Nha Trang, mens den anden smittede er en 33-årig kvinde fra Ho Chi Minh City.

Deres tilstand er i begge tilfælde stabil, og der er ingen tegn på, at deres venner, naboer eller familiemedlemmer er smittet.

Sundhedsministeriet i Vietnam hævede alarmberedskabet for zikavirusset i marts, efter en australier blev smittet med virusset, to dage efter han vendte hjem fra Vietnam.

Nyheden kommer mindre end en uge efter, at det internationale forskningsmiljø nu føler sig overbevist om, at zikavirus kan forårsage mikrokefali hos fostre samt være årsag til en sjælden neurologisk lidelse kendt som Guillain-Barré syndrom (GBS).

Det oplyste Verdenssundhedsorganisationen (WHO) torsdag.

WHO oplyste samtidig, at de første tegn på en mulig stigning i antallet af mikrokefali uden for Brasilien nu er dukket op.

Brasilien er det land, der har været hårdest ramt af zikavirusset, men virusset har efterhånden spredt sig igennem Latinamerika og Caribien.

Brasiliens naboland Colombia undersøger således 32 babyer født med mikrokefali siden januar. Indtil videre er otte af de nyfødte blevet testet positiv for zikavirus ifølge WHO.

1 kommentar
Vis kommentarer