Thornings Bilka får bøde for bøf-brøler

Den Bilka-grill, hvor Helle Thorning-Schmidt arbejdede som ung, har fået en bøde på 20.000 kroner for en farlig bøf-brøler

Bøfbrøler!

Under valgkampen besøgte den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, Bilka i Ishøj, hvor hun selv har været ansat som ung, da hun boede i byen på den københavnske vestegn.

Formålet var at pudse sit sit arbejderpige-image af og studere Bilkas vellykkede integration med mange ansatte med indvandrer-baggrund.

I Bilkas grillbar havde medarbejderne forklædet klar til statsministeren med en forventning om, at Helle igen skulle lange burgere over disken.

- Det tør jeg slet ikke. Det, tror jeg ikke, at jeg kan gøre lige så godt som dig, svarede Thorning.

Men det kan ikke udelukkes, at Thornings med sit skarpe blik, kunne have gjort det bedre end Bilkas medarbejdere.

Råt kød ved stuetemperatur
For Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at nogen har sladret til Fødevarekontrollen over, at medarbejderne i Bilka har opbevaret rå hakkebøffer ved stuetemperatur i et slukket køleskab - hvilket er en klokkeklart og risikabelt brud på fødevarereglerne.

Så tidligere på måneden dukkede mad-myndigheden op på uanmeldt kontrol:

'Bødeforelæg på 20.000 kroner er fremsendt. Følgende er konstateret: Rå burgerbøffer (hakket oksekød) er målt til 10,9 grader med indstikstermometer – opbevaringstemperaturen er målt til 21,8 grader målt med lufttermometer,' står der i kontrolrapporten med en bidende sur smiley.

En ærgerlig sag
'Det er en ærgerlig sag og et helt enestående tilfælde, hvor et køleskab er blevet slukket ved en fejl, skriver Bilkas kommunikationskonsulent Maia Lindstrøm Sejersen i en mail til Ekstra Bladet.

- Heldigvis blev det opdaget så tidligt på dagen, at varehuset kunne kassere alt indholdet. Der er altså ingen kunder, der har fået fødevarer derfra, lover hun.

Razzia afslører: Shawarma i munden kan sende dig på kummen

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+