Tivoli-vagter pågreb uskyldige forretningsmænd

Forretningsfolkene er stadig rystede over at blive hængt offentligt ud som tyveknægte

Forretningsmanden Fatih Sime blev forleden med tre business-kollegaer tilbageholdt i fuld offentlighed i Tivoli, som troede, de var tyve. Foto: Jonas Olufson.
Forretningsmanden Fatih Sime blev forleden med tre business-kollegaer tilbageholdt i fuld offentlighed i Tivoli, som troede, de var tyve. Foto: Jonas Olufson.

Et stort opbud af uniformerede vagter var mandag aften stolte. De troede nemlig, at de omsider havde pågrebet de tasketyve, som flere gange har rippet turisterne i Københavns nye madmarked, Tivoli Food Hall.

- Endelig har vi fanget dem efter tip fra en opmærksom kunde, sagde en glad Tivoli-vagt til Ekstra Bladets medarbejder.

Han pegede over mod den succesrige vestkøbenhavnske stor-restauratør Fatih Sime og hans tre udenlandske forretningspartnere.

Her - midt i markedet - stod de fire velklædte mænd gennem knap halvanden time offentligt til skue – omringet af vagter – hængt ud som tyveknægte.

- Mine tyrkiske partnere boede på Tivoli Hotel. De havde været på messe i Hamborg, da de valgte at besøge Øresundsregionen som turister, fortæller Fatih Sime, der har tyrkiske rødder, men betegner sig som dansker.

Efter en udflugt til bl.a. Skåne valgte de at spise i Tivoli, hvor de netop havde bestilt Gorm’s goumet-pizzaer, da Fatih Sime og en af de øvrige mænd blev tilbageholdt netop som de kom retur fra toilet-faciliteterne i underetagen.

- Vagterne oplyste os om, at vi var blevet udpeget som tasketyve og at vi skulle forholde os i ro, til politiet kom, fortæller Fatih Sime.

De to øvrige mænd blev hidkaldt.

- Der stod vi samlet og var meget rystede. Vi  måtte ikke bevæge os nogle steder, selv om jeg foreslog, at vi kunne foretrække til et mere diskret sted. Nej, vi skulle udstilles som tyve for hundredvis af forargede blikke i det tætpakkede marked, siger han.

De pizzaer, de havde bestilt og betalt, måtte de heller ikke få.

Politiet til undsætning
Først efter cirka en halv time ankom politiet. Nu fastholdt Tivoli, at mændene var skyldige, så de blev af betjentene kropsvisiteret offentligt, indtil det stod klart, at de umuligt kunne være skyldige.

- Betjentene var professionelle og beklagede, men Tivoli oplyste os om, at vi ikke var velkomne igen, siger Fatih Sime, som efterfølgende har forsøgt at kontakte Tivolis ledelse for en undskyldning og for refusion af udgifterne for det måltid, de ikke måtte spise.

- En sekretær sagde, at jeg kunne skrive en mail, hvis jeg ville noget, siger Fatih Sime, som har været delvist søvnløs siden mandag - påvirket af episoden, som han finder ydmygende og æreskrænkende.

Forretnings-partnerne, som bekræfter forløbet, er rejst hjem. Også de oplyser, at de stadig er chokerede.

Ekstra Bladet har opfordret Tivolis pressechef Torben Plank eller Tivolis direktør Lars Liebst til at stille op til et interview, men det nægter pressechefen.

Fatih Sime har ønsket at sætte Tivolis ledelse stævne, mens Ekstra Bladet er til stede, men også det afviser Torben Plank og sender en mailadresse på en ansat, som Fatih Sime kan skrive til.

Tivoli: Undskyld

Tivoli, som ikke vil stille op til et interview, har sendt en lang mail, hvori der bl.a. argumenteres for, at der ikke var tale om en civil anholdelse, fordi mændene valgt selv at blive, hvilket de over for Ekstra Bladet afviser.

- Var vi gået, var vi blevet overmandet, siger Fatih Sime.

Tivoli-pressechef Torben Plank skriver:

’De mistænkte blev bedt om at blive på politiets anbefaling. Da politiet ankom og foretog afhøring af de omtalte gæster, blev vidnerne til det påståede tyveri pludselig usikre. Det viste sig, at der var tale om en stor misforståelse.’

’Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, da vi naturligvis ikke har til hensigt at udstille eller beskylde gæster for noget de ikke har gjort. De som anmeldte dem, virkede meget overbeviste og derfor tog vi kontakt til politiet og fulgte deres anvisning.'

Han forsætter:

'Vi vil gerne give en uforbeholden undskyldning til de omtalte personer, der uretmæssig, og under uheldige omstændigheder, blev mistænkeliggjort.'

Han lover at refundere regningen for det mad, de ikke spiste. Han vil tilbyde dem at 'komme ind til os og få snakket sagen igennem, så alle kan lægge episoden bag sig. Og vi inviterer også gerne på en tivolitur.'

318 kommentarer
Vis kommentarer