Tryg solgte falsk tryghed til hundeejer

Forsikringsgiganten mente, at Martin Henriksen selv skulle betale dyrlægeregning, selv om hundeforsikringen til Sofus var købt uden forbehold

Martin Henriksen med Sofus, der ikke var så godt forsikret, som Tryg havde givet udtryk for. Foto: Privat
Martin Henriksen med Sofus, der ikke var så godt forsikret, som Tryg havde givet udtryk for. Foto: Privat

Hammerslag-mæglerne: Sådan bor vi selv

Det handler om at være Tryg. Sådan tænkte Martin Henriksen fra Bjerringbro også, så derfor skulle sanktbernhards-hvalpen Sofus selvfølgelig have en hundeforsikring.

Den blev købt i Tryg, efter forsikringssælgeren havde forvisset hundeejeren om, at der ikke stod noget med småt – overhovedet.

For nylig fik Sofus bøvl med øjet og blev behandlet hos dyrlægen for 3250 kroner. Martin Henriksen, der havde optaget salgstalen på bånd, ringede til Tryg, men blev blankt afvist – både i telefonen og skriftligt af Tryg Kvalitet, selskabets egen klageinstans.

Det viste sig nemlig, at der var forbehold i forsikringen mod et såkaldt ’cherry eye’, hvis hunden var under to år.

Faktisk viste det sig, at der var over 30 sider fyldt med forbehold i Sofus’ forsikring.

Ekstra Bladet-effekten
– Jeg var målløs. Jeg har råd til at betale regningen selv, men det er princippet, siger Martin Henriksen, der henvendte sig til Ekstra Bladet for at få hjælp.

Ekstra Bladet kontaktede Tryg, og pludselig logrede forsikringsgiganten med halen i stedet for at knurre afvisende. Nu ville de gerne dække skaden.

– Jeg er fandeme glad for Ekstra Bladet-effekten, men det er sørgeligt, at man som kunde er nødt til at optage sine samtaler, siger Martin Henriksen.

Trygs salgstale gav pote

Dokumentation: Sådan forløb samtalen, da Martin Henriksen købte en hundeforsikring.

Hej, det er Martin Henriksen. Jeg har en helt masse forsikringer inde hos jer, og nu skal jeg have en mere – en hundeforsikring.

– Det lyder da dejligt. Skal det også være en sygeforsikring?

Det ved jeg ikke helt. Min mor har også haft hund, og forsikringsselskaber er lidt tricky med sygeforsikringer – de dækker ikke en skid, når det kommer til stykket.

– Der kan være nogle tilfælde, vi ikke gør. Det har du ret i.

Det er en sanktbernhardshund, så hvis uheldet er ude, er det noget med knoglerne, og det dækker I garanteret ikke.

– Det er rigtigt, at der ved nogle racer er noget, hvor vi tager afstand fra nogle ting.

Hvis der er noget ved sanktbernhardshunde, så kan det være det der hofteledsdysplasi. Det kan jeg ikke forestille mig, at I ville dække.

– Jeg er ikke stødt på noget med sanktbernhardshunde.

Hvis du kan lave en forsikring, hvor I dækker, uanset hvad fanden der er, så kan vi snakke om det.

– Ja, så kan vi snakke om det. Lad os se engang ... vi har ingen forbehold for sanktbernhardshunde.

Det har I ikke?

– Nej!

Heller ikke når det kommer til stykket – og det, der står med småt.

– Der er ikke noget, der står med småt. Jeg har været direkte inde og søge i vores betingelser og søge på sanktbernhardshunde, og der kommer intet frem om forbehold eller noget, vi ikke dækker ved den hunderace. Så nej, der er ingen forbehold.

– Så vil jeg gerne tegne en forsikring

– også en sygeforsikring.

– Ja, hvor meget skal vi dække op til om året i dyrlægeregninger? 19.000 eller 29.000 kroner?

19.000. Det må være rigeligt.

– Super. Så ligger forsikringen med den lave selvrisiko på 172 kroner om måneden.

Den vil jeg gerne tegne.

– Godt.

 

Tryg: Vi har ikke været tydelige nok
Forsikringssælgeren, som solgte Martin Henriksen hundeforsikringen, ønsker ikke at medvirke i et interview, men henviser til Trygs kommunikationschef.

Ekstra Bladet har derfor stillet en række spørgsmål, men blot modtaget dette skriftlige svar:

’Denne sag vidner om, at vi ikke har været tydelige nok i vores kommunikation over for kunden, og det beklager vi selvfølgelig. Når man hører den fulde båndoptagelse, er det tydeligt, at vores kunderådgiver har den opfattelse, at kunden spørger, om der er særlige forbehold i forhold til sanktbernhards-hunderacen, som han skal være opmærksom på. Og her svarer kunderådgiveren korrekt, at der ikke gælder specifikke forbehold, hvor forsikringen ikke dækker. Vi får derimod ikke tydeligt sagt, at der generelt er en række forbehold, der gælder alle hunderacer, hvor forsikringen ikke dækker.

Det skal selvfølgelig ikke komme kunden til last, at vi ikke har været tydelige nok i vores kommunikation, og derfor dækker vi selvfølgelig også hundens ’cherry-eye’, som kunden har anmeldt til os’, skriver Tanja Frederiksen, ekstern kommunikationschef i Tryg, der også oplyser, at selskabet slet ikke dækker hoftedysplasi uanset racen.