Tv-overvågning: Her skider kvinde på gulvet i Netto

Nettos chef er vred over, at en kvinde lægger en lort på gulvet

Se de afslørende optagelser her

En kvinde skal, når en kvinde skal.

I hvert fald skulle den kvinde, som i søndags besøgte en Netto-butik i Valby vest for København.

Hun skulle skide, så det gjorde hun: Trak bukserne ned, sked uden at tørre sig og forsvandt i en fart for ikke at blive opdaget.

Men hun blev opdaget. Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af video-overvågningen fra Nettos flaskerum.

Se de groteske optagelser i toppen af artiklen

Man tror knap sine egne øjne. Det gjorde Nettos medarbejdere heller ikke. De måtte fjerne lorten. Ekstra Bladet har spurgt Nettos regionschef for cirka 100 butikker, Kenneth Luxhøi, hvad han synes.

- Det er selvfølgeligt rystende og noget, vi tager skarpt afstand fra. Når det skulle ske, er det bedre, at det sker i det eksterne flaskerum end i butikken. Når man har tre millioner kunder om ugen, sker der af og til lidt af hvert, siger han.

- Er det noget, der er sket før?

- Ja, men det er heldigvis uhyre sjældent, at det er sket. Så vidt jeg husker, er det sket en enkelt eller to gange tidligere i mine mange år i Netto.

- Kender I kunden?

- Ikke umiddelbart. Vi er heller ikke bekendt med, at kunden inden episoden har spurgt, om hun må låne toilettet. Der har heller ikke været en forudgående dialog, som har gjort kunden vred eller lignende.

- Er kunden velkommen i butikken igen?

- Hvis vi ser kunden igen, vil vi oplyse hende om, at vi ikke ønsker at se hende i butikken igen foreløbig.

En patient i nød
Mens mange er forargede over kvindens toiletbesøg i Netto, kommer Kontinensforeningens formand Susanne Maigaard Axelsen, hende til undsætning.

Ifølge Axelsen lider 150.000 danskere nemlig af afføringsinkontinens.

- Selvfølgelig kan man blive forarget over, at kvinden har lavet afføring et upassende sted, men man skal huske på, at der er tale om en patient i nød. Det er i forvejen socialt invaliderende, hvis man er inkontinent for afføring. Afføringsinkontinente er meget flove og psykisk berørte af deres lidelse, siger Axelsen, som er overlæge på Aarhus Universitetshospital på afdelingen for Kvindesygdomme, til Ekstra Bladet.

Hun forklarer, at afføringsinkontinente simpelthen ikke har mulighed for at vente eller ikke kan holde på deres afføring.

- Det kommer pludseligt uden mulighed for at vente. Og det er ikke kun tynd afføring, som de ikke kan holde på. Det er også fast afføring. De har simpelthen ikke mulighed for at styre det.

- Hun kunne også have valgt at lave afføring i bukserne, men vælger det så ikke her. Hun burde selvfølgelig have fjernet afføringen efterfølgende, siger Susanne Maigaard Axelsen.

Mangel på toiletter
Hun understreger, at det er meget sjældent, at inkontinente laver afføring i det offentlige rum.

- Hyppigst kommer de af med afføring eller urin i bukserne og medbringer så skiftetøj.

Hun forklarer, at afføringsinkontinens skyldes, at lukkemusklen ikke holder afføringen tilbage, hvilket typisk skyldes skader efter fødsler - eller nerveskader fra operationer eller ryglidelser.

Kontinensforeningen mener, at der er behov flere offentlige toiletter.

- Det er velkendt, at der mangler toiletter i det offentligt rum til stor gene for de op mod 500.000 danskere, som lider af enten urin- eller afføringsinkontinens, siger hun.