Annonce:
Annonce:

Min scooter kørte kun en måned

Scooter City prøver at tørre Dan Poulsen for tusinder af kroner

Selv om Dan Poulsen har loven på sin side, kan han ikke få Scooter City til at give ham pengene tilbage for en maskine, der ikke virker. (Foto: Jan Unger)
Selv om Dan Poulsen har loven på sin side, kan han ikke få Scooter City til at give ham pengene tilbage for en maskine, der ikke virker. (Foto: Jan Unger)
Annonce:

Kære Vagthund,

For ca. fire måneder købte jeg en ny scooter hos Scooter City. Efter en måneds tid ville den ikke starte. Efter at den havde været på værksted hos forhandleren, fik jeg at vide, at fejlen var udbedret. Den kunne dog ikke starte uden for værkstedet. Efter yderligere at have kigget på den sagde mekanikeren, at der havde været benzin i luftfiltret.

Læs også: Butikken har solgt min scooter

En måned senere var den gal igen. Endnu en gang fik jeg at vide, at der var benzin i luftfiltret. Mekanikeren forklarede, at de netop havde fået af vide af producenten, at præcis denne type scooter kunne få benzin i luftfiltret, hvis man drejede for meget på gassen.

Annonce:

Efterfølgende gad scooteren dårligt køre, og det tog mindst fem minutter, før den kom op på 30 km/t. Hos Scooter City siger de, at der igen er benzin i luftfiltret, men at de også vil skifte karburatoren.

Men nu er den gal igen - scooteren vil ikke starte. Men nu er jeg heller ikke interesseret i at prøve mere. Scooteren er gået i stykker fire gange på tre måneder - så jeg vil have mine penge retur.

Jeg talte med ejeren, Jens Kofoed, der siger, at han ikke er i stand til at give mig pengene tilbage. Butikken fastholder, at reparationerne er nok.

Jeg får at vide, at hvis butikken skal tage den retur, så ville det ske for et reduceret beløb, og ' fordi det er vinter', vil de kun give 2000 kroner. Det er helt forkasteligt, når jeg har betalt fem gange så meget for maskinen.

Hjælp!

Venlig hilsen

Dan A. Poulsen.

Jurist: Du skal have dine penge igen
Kære Dan,

Det lyder, som om du har været meget uheldig med scooteren.

Annonce:

Scooter City skal sørge for, at problemerne er løst inden for en rimelig periode. Det spiller en rolle, at det er samme problem, som du reklamerer over, og som forhandleren gentagne gange forsøger at reparere.

At der udskiftes forskellige dele hver gang i håbet om at få scooteren til at virke, gør ikke, at der i juridisk forstand er tale om nye fejl. Det lyder desuden, som om producenten er klar over, at der kan være problemer med den pågældende model.

Det er i orden, at forhandleren får en chance for at foretage en, eller måske to reparationer. Men det kan naturligvis ikke blive ved - og slet ikke så kort tid efter købet.

På baggrund af forløbet vil jeg mene, at grænsen for en rimelig reparationstid nu er nået. Derfor skal du enten have en ny og problemfri scooter. Eller også skal du have dine penge retur, hvis der opstår flere problemer - vel at mærke det fulde beløb. Det spiller naturligvis ingen som helst rolle, om det er sommer, vinter, fastelavn eller andet.

Venlig hilsen

Jakob Steenstrup

Annonce:

Scooter City gemmer sig
Det er ikke første gang, Vagthunden har været nødt til at bide ejeren af Scooter City, Jens Kofoed, i haserne. Gennem flere dage har Ekstra Bladet henvendt sig, men Jens Kofoed har sjovt nok haft for 'travlt' til at ringe tilbage.

I maj 2010 blev en anden kunde behandlet ligesom Dan A. Poulsen. Dengang sagde Jens Kofoed således til sit forsvar:

- Dårlig reklame er bedre end ingen reklame, og en enkelt utilfreds på 25 år kan man vel ikke undgå.

I så fald må ejeren være svært tilfreds med omtalen om sit firma på Trustpilot.dk.

Her er der stort set kun utilfredse kunder: 'Dårlig service og mangelfuldt værksted' og 'I særklasse dårligste forbrugeroplevelse' og 'Totalt skodfirma' må være ord, der varmer Jens Kofoed om julehjertet.

Ekstra Bladets vagthund Jakob Steenstrup er juridisk konsulent i Forbruger-rådet. Skriv til vagthunden på vagthund@eb.dk

Få gratis hjælp

Er du usikker på dine rettigheder som forbruger, så ring og få hjælp hos Forbrugerrådets Rådgivning.

Vi har åbent mandag til fredag kl. 9.00-15.00 på telefon 77 41 77 01.

Du kan også finde hjælp her: tænk.dk/råd

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: