Annonce:
Annonce:

Bondefanget af Allers bladsælger

Vagthunden: Bladimperium truede med inkasso, selv om Jimmi og hans kone havde sagt nej til at abonnere på blad

Jimmi Henriksen er blevet truet med inkasso, hvis han og konen ikke betaler for et abonnement hos bladimperiet, Aller, de aldrig har bedt om. (Foto: Jan Unger)
Jimmi Henriksen er blevet truet med inkasso, hvis han og konen ikke betaler for et abonnement hos bladimperiet, Aller, de aldrig har bedt om. (Foto: Jan Unger)
Annonce:

Hej Vagthund

Min kone deltog i en online-konkurrence gennem Aller Media. Hun vandt ingen præmier, men blev ringet op af aggressive sælgere for Allers magasin ' Mad'.

Sælgeren fortalte min kone, at hun havde vundet en karaffel, og hun kunne få magasinet Mad.

Min kone fortalte, hun ikke var interesseret, men sælgeren forsikrede, at det var gratis, og at hun bare kunne returnere det, hun ikke ville have. Nu har vi fået endnu et blad, vi ikke vil have, og da jeg ringede til Aller fik jeg at vide, at hvis vi ikke betaler, ryger vi til inkasso.

Hvordan skal vi forholde os?

Med venlig hilsen

Jimmi Henriksen, København.

Svar fra Vagthunden: Du skal ikke betale regningen

Kære Jimmi

Annonce:

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt for Aller at ringe op for at sælge blade, hvis din kone har givet samtykke og nummer i konkurrencen. Men det er meget problematisk, hvis sælgeren har været aggressiv og presset på, selv om din kone har takket nej til bladet.

Hvis sælgeren lover et gratis og uforpligtende eksemplar af et blad, er det vildledende, hvis der i virkeligheden er tale en løbende abonnementsaftale, der aktivt skal siges op.

Desværre er det en velkendt problemstilling, og det kan også halte gevaldigt med at oplyse tydeligt om de 14-dages fortrydelsesret, forbrugeren under alle omstændigheder vil have.

Det er i en sådan situation Aller, der skal dokumentere den konkrete aftale, og at din kone har givet sin accept.

Jeg synes, I hurtigst muligt skal skrive til Aller, hvor I henviser til salgstalen samt jeres efterfølgende henvendelser - sørg for at gemme en kopi.

Selv om Aller truer med inkasso, synes jeg ikke, I skal betale regningen, så længe der er tvivl, om I overhovedet skylder noget.

Annonce:

Jeg håber, Aller vil slå en streg over sagen, for det virker absurd at kræve betaling for blade, som I - for mig at se - åbenlyst ikke har ønsket at abonnere på.

Venlig hilsen

Jakob Steenstrup.

Aller: Ingen kommentarer

Ekstra Bladet ville gerne høre Aller Medias side af sagen, og efter gentagne henvendelser flere dage i træk bestemmer bladhuset sig for det endelige svar:

- Vi har ingen kommentarer, siger kommunikationskonsulent Marie Thorsø, der afviser at svare på yderligere spørgsmål fra Ekstra Bladet.

Vi ville gerne have haft svar på, hvad Aller vil gøre for at sikre sig, at deres kunder bliver grundigt oplyst om de 14 dages fortrydelsesfrist fremover.

Desuden er det uklart, hvordan Aller Media vil bevise, at Jimmi Henriksens kone faktisk sagde ja til sælgeren.

Efter at Vagthunden er gået ind i sagen, har ægteparret sjovt nok fået slået en streg over inkassotruslen, ' for julefredens skyld', som Aller storsindet forklarer sin kovending.

Har du også en sag for Vagthunden? Skriv en mail til vagthund@eb.dk

Få gratis hjælp

Er du usikker på dine rettigheder som forbruger, så ring og få hjælp hos Forbrugerrådets Rådgivning.

Vi har åbent mandag til fredag kl. 9.00-15.00 på telefon 77 41 77 01.

Du kan også finde hjælp her: tænk.dk/råd

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: