Blev kvæstet på hospitalet - nu er Ruth død

90-årige Ruth Jessen blev indlagt med dårlig mave på Hvidovre Hospital, men blev dagen efter udskrevet med adskillige brækkede knogler efter et fald - nu er hun død

Ruth Jessen døde, mindre end 14 dage efter hun blev kvæstet på Hvidovre Hospital. Privatfoto
Ruth Jessen døde, mindre end 14 dage efter hun blev kvæstet på Hvidovre Hospital. Privatfoto

Ekstra Bladet skrev forleden om Ruth Jessen, der faldt ned fra sin hospitalsseng og blev fundet liggende på gulvet med adskillige brækkede knogler. Hun blev udskrevet samme dag, som hun blev fundet på gulvet, og nu er den 90-årige kvinde død.

- Min farmor er afgået ved døden her til morgen. Jeg fik desværre ret, siger hendes barnebarn, Jean Skarby, med henvisning til, at hun forleden sagde til Ekstra Bladet, at hun frygtede, at hendes farmor ikke ville leve til jul på grund af de mange skader.

Hvidovre Hospital mener, at de havde slået sengehesten op på Ruth Jessens seng, men erkender, at de havde glemt af køre den ned i normal sovehøjde, som er 60 centimeter. Så da den gamle dame faldt ud af sengen midt om natten, ramte hun i stedet gulvet fra cirka en meters højde.

Det medførte kraniebrud, et brækket kindben, et brækket håndled, samt at skulderen gik af led, og at der blev slået en flig af hendes hofte.

- Jeg ved godt, at hun var gammel, men jeg er sikker på, at det er faldet, som er skyld i, at hun nu er død. Det gør fandeme ondt, siger Jean Skarby, der allerede inden dødsfaldet havde indgivet en klage over hospitalet.

- Og den sag kommer jeg til at køre hele vejen. Jeg vil have, at hun bliver obduceret, så man kan fastslå dødsårsagen.

- Hvordan vil du huske din farmor?

- Hun var en positiv og glad person. Jeg har aldrig oplevet hende sur. Hun elskede at være omgivet af sin familie og var glad for de ture, som vi tog sammen, siger Jean Skarby med gråd i stemmen.

- Sidst år fandt vi ud af, at hun aldrig havde set Storebæltsbroen, så der tog vi en tur i Odense Zoo. Det er jeg glad for, at vi nåede.

Forleden skrev Steffen Jais Rosenstock, der er specialeansvarlig overlæge i Gastroenheden på Hvidovre Hospital, følgende til Ekstra Bladet om sagen:

- Vi vurderede ikke, at denne patient havde brug for en fast vagt, men hun blev naturligvis tilset i løbet af natten, hvor hun sov roligt. Men når vi har med demente patienter at gøre, sker det desværre indimellem, at de falder i forbindelse med, at de selv forsøger at stå ud af sengen. Da vi blev klar over uheldet, blev hun med det samme sendt til scanning og røntgen og vurderet af vores kolleger i Ortopædkirurgisk Afdeling, inden hun blev udskrevet.

Hospitalet oplyser, at sagen er blevet indberettet som en utilsigtet hændelse.

Indlagt med dårlig mave - udskrevet med brækkede knogler

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær