Ruth døde kort efter hospitalsuheld: Nu svarer overlægen

Hvidovre Hospital beklager, at 90-årige Ruth Jessen faldt ud af en seng fra stor højde midt om natten

Ruth Jessen brækkede adskillige knogler efter uheldet på Hvidovre Hospital. Foto: Privat
Ruth Jessen brækkede adskillige knogler efter uheldet på Hvidovre Hospital. Foto: Privat

Natten til søndag 18. november faldt Ruth Jessen ud af sengen på Hvidovre Hospital, hvor hun var indlagt med dårlig mave Den 90-årige kvinde brækkede flere knogler, men blev alligevel udskrevet samme dag. Den tidligere taxa-telefonpasser døde her til morgen.

Ruth Jessen blev 90 år gammel. Foto: Privat
Ruth Jessen blev 90 år gammel. Foto: Privat

Steffen Rosenstock, specialeansvarlig overlæge i Gastroenheden, skriver i den forbindelse til Ekstra Bladet.

- Det gør mig naturligvis ondt at høre, at Ruth Jessen nu er død, og jeg vil endnu engang beklage, at hun faldt ud af sengen her på hospitalet.

- Jeg fik desværre ret, siger hendes barnebarn, Jean Skarby, med henvisning til, at hun forleden sagde til Ekstra Bladet, at hun frygtede, at hendes farmor ikke ville leve til jul på grund af de mange skader.

Hvidovre Hospital mener, at de havde slået sengehesten op, men erkender, at de havde glemt af køre sengen ned i normal sovehøjde, som er 60 centimeter. Så da den gamle dame faldt ud af sengen midt om natten, ramte hun i stedet gulvet fra cirka en meters højde.

Det medførte kraniebrud, et brækket kindben, et brækket håndled, samt at skulderen gik af led, og at der blev slået en flig af hendes hofte.

- Jeg ved godt, at hun var gammel, men jeg er sikker på, at det er faldet, som er skyld i, at hun nu er død. Det gør fandeme ondt, siger Jean Skarby, der allerede inden dødsfaldet havde indgivet en klage over hospitalet.

- Og den sag kommer jeg til at køre hele vejen. Jeg vil have, at hun bliver obduceret, så man kan fastslå dødsårsagen.

Steffen Rosenstock skriver videre til Ekstra Bladet:

- Ruth Jessen var 90 år og vejede 35-40 kg., da hun blev indlagt. Vi ved, at ældre svækkede personer har stor risiko for at dø efter et fald, hvad enten det sker på hospital, i hjemmet eller på gaden. Jeg kan derfor ikke udelukke, at faldet har en sammenhæng med dødsfaldet.

- Jeg kan heller ikke med sikkerhed sige, om en obduktion vil kunne afgøre, hvad hun er død af.

- Ved indlæggelsen vurderede vi, at Ruth Jessen var lettere dement, fordi hun var forvirret omkring tid og sted og egne data, men det var ikke vores opfattelse, at hun var svært dement.

Fordi Ruth Jessen virkede til at kunne tage vare på sig selv, var der ikke nattevagt ved hendes seng, som altså var kørt op i en høj stilling.

- Jeg talte i telefon med barnebarnet torsdag, hvor jeg undskyldte for hendes farmors uheld. Jeg har også tilbudt hende en opfølgende samtale her på hospitalet, hvor vi bedre kan forklare, hvad der er sket og hvor hun kan stille spørgsmål, lyder det fra overlægen.

- Hvordan vil du huske din farmor?

Ruth Jessens barnebarn, Jean Skarby. Foto: Privat
Ruth Jessens barnebarn, Jean Skarby. Foto: Privat

- Hun var en positiv og glad person. Jeg har aldrig oplevet hende sur. Hun elskede at være omgivet af sin familie og var glad for de ture, som vi tog sammen, siger Jean Skarby med gråd i stemmen.

- Sidst år fandt vi ud af, at hun aldrig havde set Storebæltsbroen, så der tog vi en tur i Odense Zoo. Det er jeg glad for, at vi nåede.

Jean Skarby bebrejder ikke personalet på Hvidovre Hospital, som hun personligt har set knokle rundt under sine farmor-besøg. Men hun følger, at det er vigtigt, at sagen kommer frem i lyset, da hun mener, at Ruth Jessens uheld og efterfølgende behandling er udtryk for et presset sundhedsvæsen.

Indlagt med dårlig mave - udskrevet med brækkede knogler

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.