Velbekomme: Pizzeria skrabede mug af kødsovsen

Pizzeria fandt en enkel men farlig løsning

Som Ekstra Bladet beskrev for en måneds tid siden, kan det knibe med hygiejnen i esbjergensiske restauranter. Især er der rig mulighed for at hive en maveinfektion plus en brandert med hjem fra Skolegade, der er centrum for sydvestjysk natteliv.

Men også steder i byen chokerer man Fødevarekontrollen.

Tag nu eksempelvis Amore Pizza og Grill i Storegade, som tre gange i år har fået sanktioner.

Første gang i juni, hvor køkkenet var beskidt. Anden gang i august, hvor kødsovs, pizzaost og kebab blev opbevaret i et 15 grader varmt køleskab, hvilket udløste en sur smiley og en bøde på 5.000 kr.

Tredje gang var så for i oktober, hvor Fødevarekontrollen opdagede, at der var mug i en stor gryde kødsovs.

Her er Danmarks ulækreste gade

'Da virksomheden fik dette oplyst, tog virksomheden gryden med oven på i køkkenet og skrabede de steder, hvor der var formodet skimmel, væk. Virksomheden udportionerede derefter grydens i mindre beholdere, som de satte på køl igen,' skriver Fødevarekontrollen.

Den praksis er meget uforsvarlig, fordi skimmel kan være giftig og have usynlige sporer ned i fødevaren. Der er således ikke kun det synlige mug, der er farlig, men hele fødevaren.

Det oplyste kontrollen til medarbejderen, der først herefter kasserede kødsovsen. Endnu en sur smiley og en bøde. Nu på 10.000 kr.

Læs kontrolrapporten her.

Indehaver Harun Anik oplyser til JydskeVestkysten, at han ikke selv var på arbejde den dag, men at medarbejderens 'udportionering af kødsaucen' i mindre beholdere beroede på en sproglig misforståelse.

- Vores ansatte smider det hele ud, mens kontrollanten er der, men forinden misforstår han simpelthen, hvad det er, kontrollanten vil have ham til. Men under alle omstændigheder har vi ikke selv lavet kødsauce siden den dag - nu får vi det fra en leverandør. Alle pizzeriaer har problemer med kødsauce, påstår Harun Anik over for JydskeVestkysten.

Hans pizzeria er nu kommet på Fødevarestyrelsens liste over brodne kar, der skal underlægges en særlig hyppig kontrolindsats.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+