Sponseret af afbetalt.dk

Danskerne køber mere på afbetaling

Foto: afbetalt.dk
Foto: afbetalt.dk

Afbetaling har ofte været synonym med dårlig økonomi. Sådan er det ikke længere. I dag benytter flere tusinde sig af muligheden for afbetaling, især af elektronik, tøj, smykker og hårde hvidevarer.

Mobil på afbetaling

Tv på afbetaling

Tøj på afbetaling

Smykker på afbetaling

Computer på afbetaling

Fordele og ulemper
Tidligere betalte man tårnhøje renter og gebyrer for kreditlån og afbetalingsordninger, men i dag er der flere webbutikker, som tilbyder afbetalingsløsninger helt uden renter og gebyrer. Det betyder, at 35% af danskerne i dag overvejer afbetaling som betalingsløsning, når de handler online. (Kilde: Klarna.com. Rapport: ’Tendenser inden for e-handel i Norden 2015’).

Den væsentligste ulempe er den klassiske, nemlig alt det, der står med småt. Der findes eksempler, hvor kreditoren, i tilfælde af mislighold af afbetalingerne, har hævet renten helt op til 30%. Husk derfor altid at læse hele kontrakten, før man indgår en afdragsordning.

Er du i tvivl, så kan afbetalt.com hjælpe. Hjemmesiden fungerer som en søgemaskine, der gennemgår alle produkter, som forhandles på afbetaling i Danmark. Bl.a. kan man sammenligne afbetalingsordningerne fra forskellige forhandlere, så man ender med den betalingsaftale, der er billigst, eller som passer bedst ind i ens privatøkonomi.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen