Køb domæne før det er for sent

Det er blevet sværere at finde et godt domæne – og inden længe bliver det praktisk talt umuligt. I hvert fald hvis man ønsker sig et dansk domæne med en god klang

Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Det første danske internet-domæne blev registreret tilbage i 1987 - og ti år efter i 1997 var hele 41.000 danske domæner registreret. Herfra begyndte det for alvor at tage fart og i dag findes der flere end 1,3 mio. danske domæner. Men udviklingen er langsomt begyndt at aftage.

- Den primære årsag er, at alle de gode domæner ganske enkelt er snuppet, fortæller Kasper Østergaard, grundlægger af www.domæneguide.dk.

- Vi lever i en tid, hvor danskerne har hamstret domæner til den helt store guldmedalje og nu er der snart ikke flere tilbage. Alle domæner på tre eller fire bogstaver er for længst blevet registreret, og de domæner, der udløber og bliver tilgængelige på ny, registreres typisk af folk i online-marketing-branchen med henblik på at manipulere Googles resultatsider, fortæller han. Han uddyber, at dette specielt gælder udløbne virksomheds-domæner, der allerede har en god score ved Google.

Nye domæne endelser
Denne udvikling bevirker, at nye TLDs eller domæne-endelser bliver lanceret med lynets hast. I dag kan man udover .dk registrere sit domæne som .restaurant, .guru, .tennis og hundredvis af andre kreative endelser. Disse er generiske domæne endelser, der alle er på engelsk og som udgangspunkt ikke er relevante for søgninger i Danmark.

Køb domæne på den rigtige måde
- Det gælder om at være opfindsom i dag. Et godt domænenavn skal have en god klang og helst ikke være for langt. Hvis folk kan huske det, efter at have set det eller fået det fortalt, er det et kæmpe plus, siger Kasper Østergaard, der til samme formål har lavet en tjekliste, som du kan finde her.

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg