Sponseret af Horoskopnettet.dk

Øget interesse for a-kasser

I usikre tider har folk mindre lyst til at satse og man holder sig derfor til de trygge løsninger, der kan sikre en bedst muligt mod fremtiden. Et af flere krisetegn er, når interessen for at melde sig ind i en a-kasse stiger

Foto: Horoskopnettet.dk
Foto: Horoskopnettet.dk

Købers marked
Siden a-kasserne blev adskilt fra fagforeningerne, har markedet for a-kasser indledt en limbo-dans rent prismæssigt. For hvor du før skulle betale både fagforeningskontingent og bidrag til a-kassen, kan du i dag nøjes med kun at betale til a-kassen.

For at øge formuen har de fleste a-kasser i dag stort set frit optag, og en række nye aktører, blandt andet Det Faglige Hus, som ikke har en historisk tilknytning til en fagforening, går målrettet efter at være det billige alternativ, der kan give deres medlemmer den nødvendige sikkerhed i forbindelse med arbejdsløshed.

Det betyder reelt set, at det i dag er købers marked, når der skal vælges a-kasse. For ydelsen de forskellige a-kasser tilbyder – dagpengeudbetalingerne – er den esamme, uanset om du har betalt et dyrt eller billigt kontingent.

Tillægsydelser
Samtidig er der flere og flere a-kasser, der indfører en række fordele i kampen om kunderne, som man tidligere skulle være medlem af en fagforening for at få. I takt med at det sker, udhules grundlaget for de gamle fagforeninger yderligere.

Andre ydelser er også kommet til. Således tilbyder stort set alle a-kasser i dag en særlig tillægsforsikring, der gør et muligt at supplere den almindelige dagpengeydelse med et ekstra beløb. Noget, især højtlønnede kan have glæde af, hvis de bliver arbejdsløse og forskellen ned til den almindelige dagpengesats vurderes at være er for stor.

Find den billigste a-kasse
Men der kan stadig være penge at spare ved at undersøge markedet, inden man vælger a-kasse. Prisen og tillægsydelserne gør hele forskellen. Vil du have overblik og sammenligne de forskellige a-kasser, kan du fx bruge hjemmesiden Akassefinder.dk.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen