Prisen på Kvist: 30 millioner

Hvis Carsten V. Jensen skal lade FCK-anfører William Kvist smutte i sommerpausen, så skal der mange penge på bordet

William Kvist er en dyr herre, hvis f.eks. en Bundesliga-klub vil have ham allerede i denne sommerpause (Foto: Lars Poulsen)
William Kvist er en dyr herre, hvis f.eks. en Bundesliga-klub vil have ham allerede i denne sommerpause (Foto: Lars Poulsen)

Der skal en ordentlig pose penge på bordet, hvis FC Københavns sportsdirektør, Carsten V. Jensen, skal føle sig fristet til at sælge sin kulturbærer og anfører et år før kontraktudløb.

For forude venter den vigtigste sæson i klubbens historie med en trup, der i forvejen er blevet skamferet med farvellet til Mikael Antonsson, Jesper Grønkjær, Oscar Wendt og Zdenek Pospech.

Næste sæsons mesterhold går direkte i Champions League-gruppespillet. Og i jagten på titel, trofæ og adgangskort til de mange millioner kroner er William Kvist naturligvis udset som holdets samlende talisman.

– William er uhyre vigtig for vores hold og for vores trup. Han har udviklet sig til at blive en stor leder og kulturbærer, og derfor bliver han meget vigtig i næste sæson, hvor vi igen skal forsøge at spille os i Champions League og vinde det danske mesterskab, siger Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet.

Facebook for fodboldtosser HER

Ingen discountbutik
Sportsdirektøren vil ikke komme nærmere ind på prisen for midtbaneprofilen, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er fire millioner euro, små 30 millioner kr., det prisskilt, som de hotte tyske bejlere er blevet mødt med, når de har sonderet terrænet omkring Østerbro.

Der er ingen, der vil sige det direkte. Men holdningen på Parkens direktionsgange er nemlig, at de interesserede klubber ikke skal tro, at en indkøbstur i FC København er lig med en tur i discountbutikken Aldi. Snarere i det dyre indkøbscenter Carrefour

– Som udgangspunkt er vores spillere ikke til salg, men vi handler naturligvis ansvarligt. Der er nogle markedsmekanismer, som vi følger, og det vil der også være, hvis der skulle komme henvendelser på vores spillere i den kommende tid, understreger Carsten V. Jensen.

Den travle sportsdirektør vil ikke kommentere, om han har været i dialog med Schalke og Stuttgart om en mulig transfer for sin anfører:

– Du kender min politik på det område. Jeg fører hverken kontraktforhandlinger eller spekulationer om køb og salg via pressen.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag