UFO Yepha tager en pause fra hinanden

Grus i maskineriet: UFO Yepha-drengenes tætte musikalske samarbejde er ikke længere så problemfrit, som det har været

- Vi har aldrig været længere væk fra hinanden i  vores måde at leve på, end vi er nu, siger Jeppe aka Yepha (th). (Foto: Rasmus Flindt)
- Vi har aldrig været længere væk fra hinanden i vores måde at leve på, end vi er nu, siger Jeppe aka Yepha (th). (Foto: Rasmus Flindt)
Alt ser legende let ud, når man betragter ’AllStars’-korlederne Kristian (UFO) Humaidan og Jeppe (Yepha) Bruun Wahlstrøm træne med deres kor i øvelokalerne i Svendborg.

Men det er ikke altid lige let at arbejde sammen. Da de to talentfulde rappere sidste år skulle indspille deres tredje album, var der pludselig grus i maskineriet.

Samarbejdet gik for første gang ikke bare af sig selv.

Et svært album
Kristian og Jeppe har fulgtes ad, fra de var 12 og 15 år. Musikken er gået fra at være en hobby til at være en levevej, UFO Yepha er blevet en forretning, og på den 13 år lange rejse har vennerne fra Svendborg udviklet sig i forskellige retninger.

Da de i 2007 begyndte arbejdet på albummet ’Kig Mig I Øjnene’, blev de klar over, hvor forskellige de var, og for første gang var der for alvor problemer.

– Vi havde rykket os lidt. Jeg havde været ude og rejse med min kæreste i lang tid, og jeg var glad og fuld af energi, da vi begyndte at skrive plade nummer tre, mens Yepha var i det modsatte hjørne, siger Kristian.

– Jeg var lige gået fra min kæreste, og jeg var et helt andet sted end Kristian. Når jeg tænker tilbage, var det virkeligt hårdt at indspille den plade. Vi sad sammen og skrev i et lille rum og irritationerne, og det usagte fyldte så meget, at man bare ville væk. Jeg er glad for pladen i dag, men det har uden sammenligning været den sværeste at lave, siger Jeppe.

Det bliver ikke lettere
Kristian og Jeppe er blevet voksne, og selv om de lærte meget af uoverensstemmelserne under indspilningerne, er de ikke ude på den anden side endnu.

– Vi har lært at tale sammen og sætte ord på det usagte og uenighederne, og vi er blevet bekræftet i, at vi er bedre sammen. Vi supplerer hinanden musikalsk, og vi er gode til at arbejde sammen, siger Kristian.

– Men det bliver ikke lettere, vi har aldrig været længere væk fra hinanden i vores måde at leve på, end vi er nu, og vi er stadig ved at finde et fælles grundlag, siger Jeppe.

De talentfulde rim-snedkere ved, at deres venskab har godt af, at de tager noget tid fra hinanden, og efter ’AllStars’ planlægger de at holde en pause fra hinanden.

De er ikke i tvivl om, at UFO Yepha består, men det ikke er utænkeligt, at vi i fremtiden kommer til at høre ting fra dem hver især.