Jeg er både glad og stolt

Ekstra Bladets læsere har kåret Korsridder Poulsen til at være årets torsk

Jørgen Poulsen kunne ikke modtage årets torsk personligt, da han befinder sig et hemmeligt sted i Norge. Han vil få den serveret, når han kommer hjem til Danmark. (Foto: Jens Dresling og Thomas Borberg. Foto- montage: Peter Gjevert Petersen)
Jørgen Poulsen kunne ikke modtage årets torsk personligt, da han befinder sig et hemmeligt sted i Norge. Han vil få den serveret, når han kommer hjem til Danmark. (Foto: Jens Dresling og Thomas Borberg. Foto- montage: Peter Gjevert Petersen)
Jørgen Poulsen, overordentlig forhenværende generalsekretær for Dansk Røde Kors, nu medlem af Folketinget for Ny Alliance, er suveræn vinder af Ekstra Bladets Nytårstorsk 2007. På en lige så sikker andenplads kommer Ny Alliances leder, Naser Khader.

Til sammen har de to fået mere end halvdelen af de afgivne stemmer, så man må sige, at Ny Alliance i sin korte levetid i den grad har formået at samle nationen.

I et normalt år ville mange navne i det slagne felt have haft gode chancer for at løbe med førstepladsen –  og ingen kan anklage dem for ikke at have forsøgt –  men mod Jørgen Poulsen kunne de intet stille op.

2870 stemmer fik han. Til sammenligning fik han ved folketingsvalget blot 2204 stemmer. Og det er langtfra givet, at han får lige så mange stemmer næste gang. Nærmest tværtimod.

Slutspurt
Jørgen Poulsen kom endda i den grad fra baghjul.

Da det forberedende arbejde til valget af Ekstra Bladets Nytårstorsk gik i gang, var hans navn end ikke blandt den mere end en snes kandidater, der var til overvejelse. Men da listen skulle barberes ned til de ti, som skulle nomineres for at have kvajet sig mest i året, var Jørgen Poulsens navn pludselig helt uundgåeligt.

På under to måneder nåede Jørgen Poulsen ikke blot at presse 750.000 kroner af sin hidtidige arbejdsgiver, Røde Kors. Han blev samtidig en meget fortjent vinder af en meget stor fisk.

Jeg er i Norge
– Tillykke, Jørgen Poulsen.

– Tak! ...ak!

Jørgen Poulsen lyder i mobiltelefonen, som om han befinder sig i en stor katedral. Af pladshensyn er ekkovirkningen fjernet i den resterende del af interviewet.

– Du har jo vundet en gigantisk torsk, to flasker brændevin samt Morten Ingemanns smukke tegning af dig. Hvornår må vi komme?

– Ja, nu skal du vide, at jeg befinder mig oppe i det nordlige Norge, så det bliver lidt langt.

– Øh, nå ...

Fattige medarbejdere
Her opstod en længere, forholdsvis tænksom pause i samtalen.

– Men hvis vi nu alligevel finder ud af at rejse til Tromsø eller Nordkap med torsken, hvor skal vi så præcis komme hen?

– Det kan du ikke. Jeg vil ikke rode nogen ind i det her. Det er noget privat, og vi har besluttet, at vi ikke vil fortælle, hvor vi er. Den familie, vi bor hos, har jo ikke noget med det at gøre. Kan du ikke forære torsken til Ekstra Bladets fattige medarbejdere i stedet?

Den løsning dur jo ikke, så vi har aftalt, at Jørgen Poulsen modtager de synlige beviser på sejren, når han engang vender hjem fra Nordnorge. Vi skal nok bringe dokumentation til den tid.

Unuanceret presse
– Men hvad føler du lige nu?

– Når jeg ser på listen over tidligere prismodtagere, så er det jo et fornemt selskab at komme i.

– Ja, ikke? Der er både ministre af alle slags og kongelige og så videre. Og det gør det vel også flottere, at Ekstra Bladets Nytårstorsk fylder 30, så du er jubilæumstorsk?

– Jeg er i hvert fald både glad og stolt over at være i selskab med personligheder, som har vist sig at være holdbare på den lange bane.

– Føler du selv, at du er den rette vinder af torsken?

– Ja, hvis kriteriet for at vinde er, at man har været udsat for årets mest unuancerede pressedækning, så føler jeg også, at jeg har fortjent prisen ...isen.