Ansatte og gæster bekymrede

null

Både menige gæster og ansatte i forlystelser og på spisesteder i området omkring Plænen og Tivolis Koncertsal føler sig utrygge over det nye, kraftige fyrværkeri, der fra denne sæson har indtaget Tivoli.

– Jeg har siddet på Café Ketchup og oplevet, hvordan gløder og andet ’affald’ fra fyrværkeriet dalede ned om hovedet på mig. Det føles ikke særligt trygt, og da slet ikke, hvis man har børn med, siger en yngre kvinde.

Ekstra Bladet har talt med flere ansatte, der arbejder i områderne tæt på fyrværkeriets sikkerheds-zoner, og de er alle enige om, at kvindens frygt ikke er ubegrundet:

– Hvor vi tidligere opfordrede vores kunder til at gå udenfor, når fyrværkeriet begyndte, beder vi i dag gæsterne trække indenfor, siger en ansat med flere sæsoners Tivoli-erfaring bag sig.

Dårligere oplevelse
Af hensyn til sin fortsatte ansættelse ønsker hun ikke at få sit navn i avisen, men fortæller videre, hvordan hun for nylig fandt et stort plasticstykke fra afbrændt fyrværkeri på et udendørs bord.

– Det kan godt være, at det nye fabriksfremstillede fyrværkeri er billigere end det gamle, men Tivoli bruger flere penge på vagter, og publikum får en dårligere oplevelse, lyder kritikken – som Tivoli dog afviser:

– Vi har det samme antal kontrollører, som vi har haft gennem de senere år, siger Stine Lolk, Tivolis kommunikationschef, og fortsætter:

– Man har altid skullet holde sig inden døre, når man er i ’sikkerhedszonen’, men der er nok flere gæster, der oplever det, fordi reglerne for affyring af fyrværkeri på alle områder er blevet væsentlig skrappere efter Seest-ulykken (i november 2004, red.).