Luksusfælden: Har det stadig skidt

Kristina er stadig boligløs, og søsteren har droppet kontakten

Barbara, Kristina, Carsten og Jan kigger på Kristinas elendige økonomi. (Foto: TV3)
Barbara, Kristina, Carsten og Jan kigger på Kristinas elendige økonomi. (Foto: TV3)

Livet er stadig ingen dans på roser for Kristina Brandt fra aftenens 'Luksusfælden', her flere måneder efter, at optagelserne sluttede og eksperterne, Jan og Carsten, leverede et budget, der skulle kunne få styr på den kuldsejlede økonomi.

Søsteren, Barbara, som var den, der meldte hende til programmet, er hun stadig uvenner med, og den bolig, hun fik stillet i udsigt i slutningen af programmet, har endnu ikke materialiseret sig.

- Jeg er stadig boligløs. Venter stadig. Huset er ikke ledigt endnu.. Det er en ældre herre, der bor der, og han venter på en plehjehjems-plads. Jeg fik at vide, at huset ville blive ledigt om en tre måneders tid, men det er for længst overskredet, og der er foreløbig ingen udsigt til, at det løser sig.

Jeg har det stadig skidt
- Hvor bor du så nu?

- Rundt omkring, hvor jeg finde et sted at sove. Det betyder, at jeg har det skidt, og det hele ser håbløst ud. Der går noget tid, før jeg kan sige, 'ja, det er mit liv, det er det, jeg skal leve', siger Kristina.

Hendes store nedtur begyndte, da eks-manden forduftede fra den ene dag til den anden. Så stod Kristina tilbage med huset alene, og det havnede på tvangsauktion. Der blev det solgt for en slik - og hun sad tilbage med en kæmpe-gæld.

Kristina Brandt føler stadig, hun er i en håbløs situation. (Foto: TV3)
Kristina Brandt føler stadig, hun er i en håbløs situation. (Foto: TV3)
 

Lån af bl.a. søsteren gjorde bare situationen værre, og eksperterne opregnede gælden til 1,6 mio. kr. - det dobbelt af, hvad hun selv troede.

Bilen kostede venskabet
Jan og Carsten rådede hende til at søge gældssanering, men det kan hun først gøre, når hun har et sted at bo og har skilt sig af med de akkumulerende lån.

En forudsætning for det er, at hun kommer af med den 'nyere bil', hun købte efter tvangsauktionen.

Luksusfælden: Kontanthjælpsreform tvinger os fra hinanden

S: Venstre åbner for social dumping

Amalie: Jeg er ved at eksplodere

Den vil hun simpelthen ikke af med, og det var det store drama i udsendelsen, at både søsteren og eksperterne satte hende stolen for døren i det spørgsmål.

Det var det, der kostede venskabet med Barbara, som stadig ikke er helet.

- Hun har valgt at sige fra, men jeg håber da, at hun en dag ringer og siger, 'kom så søster, lad os så få en snak'. Men man kan jo ikke tvinge nogen til noget, de ikke har lyst til.

Jeg har ringet
- Du kan jo også ringe til hende?

- Jeg har prøvet, men hun vil ikke have nogen kontakt med mig. Trist.

- Har du stadig bilen?

- Ja, det er jeg nødt til at have, så længe jeg ikke har noget sted at bo, og jeg har forholdsvis langt til arbejdet. Det har de givet mig lov til, og budgettet træder også først i kraft, når jeg har fået en bolig.