Annonce:
Annonce:

Brøndby-bøder for 830.000 kr.

Annonce:

Brøndby-bøder for 830.000 kr.

6. april 2016: Semifinale i pokalturneringen: FCK-Brøndby 1-1

I forbindelse med spillernes indløb blev der tændt flere end 50 romerlys og én raketlignende genstand. Siden fortsatte aktiviteten blandt Brøndbys fans med antændelse af 11 romerlys og flere end 1000 røgbomber undervejs i opgøret.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, afsnit 9, tildeles Brøndby IF en bøde på 125.000 kr.

Brøndby fradømmes retten til at spille én hjemmekamp i Superligaen eller pokalturneringen med tilskuere. Denne sanktion udsættes og gøres betinget. Den betingede sanktion bortfalder, såfremt der ikke inden udgangen af sæsonen 2016/17 statueres lignende overtrædelser af DBU’s cirkulære om sikkerhed og orden på stadions, der kan tilregnes Brøndby IF i prøvetiden.

20. april 2016: Returkampen i pokalturneringens semifinale: Brøndby-FCK 0-1

Inden opgøret bliver der antændt 10-20 pyroteknik og enkelte kanonslag i Brøndby-afsnittet. I løbet af kampen observerer kampens dommer Jakob Kehlet yderligere 58 tilfælde af pyroteknik i Brøndbys fanafsnit.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions tildeles Brøndby IF en bøde på 75.000 kr.

23. maj 2016 i Superligaen: Brøndby-Viborg 0-1

Dommer Anders Poulsen indberetter, der i to tilfælde bliver affyret kanonslag blandt Brøndbys fans på Sydsiden.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions tildeles Brøndby en bøde på 15.000 kr.

26. maj 2016 i Superligaen: Hobro-Brøndby 0-2

Brøndby vinder endelig i Hobro, og Brøndby-tilhængerne har en fest. Der antændes enkelte romerlys og affyres ét kanonslag. Hverken spillere eller dommere bliver dog generede, og kampen kan gennemføres uden afbrydelse.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadion tildeles Brøndby en bøde på 20.000 kr.

29. maj 2016 i Superligaen: Brøndby-SønderjyskE 1-2

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen indberetter flere tilfælde fra opgøret. Der bliver blandt andet kastet en lighter på banen fra Brøndbys fanafsnit. Derudover bliver der i to tilfælde antændt romerlys blandt Brøndbys fans.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions tildeles Brøndby en bøde på 20.000 kr.

28. august 2016 i Superligaen: Brøndby-FCK 1-1

Dommer Jens Maae indberetter massiv affyring af romerlys under opgøret fra begge lejre. Specielt inden starten af anden halvleg, hvor det ligner en koordineret indsats fra visse af Brøndby tilhængernes side.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at Brøndby ikke har levet op til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions, fordi der blev antændt pyroteknik på tribunen. Brøndby får en bøde på 100.000 kr.

18. september 2016 i Superligaen: Brøndby-Viborg 1-2

Dommer Anders Poulsen indberetter affyring af romerlys i to tilfælde umiddelbart inden kampstart.

KENDELSE: Med henvisning til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions bliver Brøndby tildelt en bøde på 30.000 kr.

22. september 2016 i Superligaen: Lyngby-Brøndby 1-0

Dommer Lars Christoffersen indberetter, at der i fem tilfælde bliver tændt romerlys blandt Brøndbys fans. Derudover kastes der lightere og andet kasteskyts mod Lyngbys målmand, Jesper Hansen, der dog ikke bliver ramt. Endelig påpeger dommeren, han bliver ramt af et plastikkrus med øl fra hovedtribunen.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans pålægger Brøndby IF objektivt udebaneansvar i cirkulære om orden og sikkerhed på stadions. Straffen er en bøde på 50.000 kr. Der er i øvrigt tale om det 14 tilfælde af overtrædelse af reglerne for Brøndby i løbet af de seneste 12 måneder.

16. oktober 2016 i Superligaen: FCN-Brøndby 1-1

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen indberetter, at der bliver antændt fire romerlys i afsnittet med Brøndby-fans. Derudover bliver der fra samme afsnit kastet lightere på banen.

KENDELSE: Brøndby bliver dømt for objektivt udebaneansvar og får en bøde på 40.000 kr. Dommen sker med baggrund i cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

23. oktober 2016 i Superligaen: Brøndby-AGF 1-0

Dommer Anders Poulsen indberetter, at der blandt Brøndbys fans undervejs i kampen tændes otte romerlys.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans vurderer, at Brøndby ikke har levet op til reglerne i cirkulære om sikkerhed og orden på stadions. Derfor bliver Brøndby tildelt en bøde på 40.000 kr.

20. november 2016 i Superligaen: OB-Brøndby 1-0

Dommer Jens Maae indberetter, at der undervejs i opgøret bliver antændt fem romerlys i Brøndbys fanafsnit.

KENDELSE: Brøndby bliver dømt på baggrund af objektivt udebaneansvar og tildeles en bøde på 30.000 kr. med baggrund i cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

26. februar 2017 i Superligaen: SønderjyskE-Brøndby 1-2

Dommer Jørgen Daubjerg Burchardt indberetter tre episoder fra opgøret, der alle relaterer sig til Brøndbys fanafsnit. Det handler om røg og affyring af romerlys.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans pålægger Brøndby objektivt udebaneansvar og tildeler klubben en bøde på 30.000 kr. Det er igen på baggrund af cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

12. marts 2017 i Superligaen: Horsens-Brøndby 0-2

Dommer Anders Poulsen indberetter 20 røgbomber og pyroteknik fra Brøndbys fanafsnit. Derudover indberetter han antændelse af pyroteknik i syv andre tilfælde fra Brøndbys fans.

KENDELSE: Brøndby straffes med en bøde på 50.000 kr. efter cirkulære om orden og sikkerhed på stadions. Brøndby bliver dømt efter det objektive udebaneansvar.

19. marts 2017 i Superligaen: Brøndby-Lyngby 2-3

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen indberetter 43 tilfælde af romerlys under opgøret fra Brøndbys fanafsnit på Sydsiden. Det betyder blandt andet, at anden halvleg bliver udsat med fire minutter.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans mener ikke Brøndby har levet op til cirkulære om sikkerhed og orden på stadions. Da der samtidig er tale om et niendegangstilfælde i sæsonen og 15. indberetning på 12 måneder tildeles Brøndby en bøde på 55.000 kr.

17. april 2017 i Superligaen: Brøndby-FCK 0-1

Dommer Michael Tykgaard indberetter, at 26 romerlys bliver antændt i første halvleg, ét kanonslag i pausen og to kanonslag i begyndelsen af anden halvleg. Derudover 11 røgbomber ved begyndelsen af anden halvleg. Endelig bliver tre døde rotter brugt som kasteskyts mod FCK’s Ludwig Augustinsson ved et hjørnespark.

KENDELSE: Fodboldens Disciplinærinstans anser det som en skærpende omstændighed, at der bliver kastet tre døde rotter på banen. Instansen bemærker, at der i BIF’s tilfælde er tale om et tiendegangstilfælde i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadions. Brøndby tildeles en bøde på 150.000 kr.

Samlet bøderegn til Brøndby i perioden april 2016 til maj 2017: 830.000 kr. (15 sager)

I alle tilfælde er der tale om overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadions. Brøndby er desuden blevet indberettet i forbindelse med pokalkampen mod FCM 4. maj og i forbindelse med opgøret mod FCK i Parken 14. maj. De sager er endnu ikke færdigbehandlet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: