Annonce:
Annonce:

Langt mellem ideal og virkelighed

Annonce:

Langt mellem ideal og virkelighed


Ideal: Sex med den, man elsker, er mindblowing intimt, frækt og livgivende - intet over, intet ved siden af.

Virkelighed: Sex med den, man elsker, kan være kedeligt, rutinepræget og udynamisk.

Kærlighed har en stor betydning for sex. Men det er ikke altid positivt.

Det mener sexterapeuten Tracey Cox, der på dailymail.co.uk lister en række fordele og ulemper ved sex med den faste partner. Vi har botaniseret og strammet lidt op i den her:

1. Old hat

Det er ikke til at komme udenom: I kender hinanden ud og ind, så nyhedens interesse har lagt sig for længe siden. Mange, mange par klager over, at sex med den samme partner, år ud og år ind, bliver keeeedeligt.

Og det skyldes blandt andet at de fleste også knalder på den samme måde hver gang: Parret udvikler et MO - et modus operandi - som godt nok er effektiv, men som også virker søvndyssende i længden. Kroppen og hjernen vænner sig til de samme stillinger i den samme rækkefølge med det samme resultat.

Lidenskabens flamme brænder igennem i forholdets begyndelse, mens efterhånden som passionen giver efter for medfølelse og samhørighed, går der vågeblus i den.

Saftdryppende seancer afløses af intimitet. Og kedsomhed.

2. Soul mate

En soulmate, den eneste ene, personen, du smelter sammen med, som gruyere og emmentaler i en varm tryg ostefondue. Fantastisk for kærligheden, men her kommer det i vejen for god sex.

Det kan være decideret nedbrydende for sexlivet at være for tæt på sin kæreste;

Jo tættere I er på hinanden, jo mere ens I er - desto mindre seksuel energi vil der være imellem jer. Afstand øger den gensidige tiltrækning, men I sidder som hinandens bedste venner joggingsætklædte i sofaen og spiser slik og stener tv sammen: erotik får energi af fare og forskelligheder - tilfredshed og hygge lægger låg på det hele.

Selvstændige individer har oftere et bedre sexliv.

Hormoner

Langt henad vejen er vi slaver af vores biologi, styret af hormoner. I relation til parforhold og sexliv er det især testosteron, oxytocin og dets fætter vasopressin, der er i spil.

Testosteron øger sexlysten, oxytocin giver følelsen af samhørighed, mens vasopressin menes af gøre især mænd beskyttende, omsorgsfulde og kærlige. (Forelskede mænd og nybagte fædre har typisk høje niveauer af vasopressin).

Desværre påvirker det også testosteron-niveauet negativt.

Så jo mere samhørighed og omsorg han føler, desto mindre gider han at knalde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: