Eks-soldat ville true politiet

Østjyllands Politi anholdt 43-årig mand med psykiske mèn fra militær fortid

  • Efter to timers diskret overvågning af den 43-årige eks-soldats hjem blev han anholdt af politiet og lagt i håndjern. (Arkivfoto/Thomas Borberg)
Efter to timers diskret overvågning af den 43-årige eks-soldats hjem blev han anholdt af politiet og lagt i håndjern. (Arkivfoto/Thomas Borberg)

En 43-årig tidligere soldat med diagnosen post traumatisk stress syndrom blev først på eftermiddagen anholdt i Randers efter en anmeldelse om, at han havde fremsat trusler mod politiet.

Østjyllands Politi er meget sparsom med oplysninger i sagen, men fortæller dog, at truslerne konkret drejede sig om, at eks-soldaten ville møde op ved politigården i Randers og skyde politifolk.

Både mandens bopæl i det centrale Randers og politigården blev sat under diskret opsyn. Kort før klokken 13 blev den 43-årige anholdt nær sit hjem. Han var ubevæbnet.

- Intet tyder på, at han har været i besiddelse af våben, oplyser Østjyllands Politi.

Den anholdte sidder i eftermiddag til afhøring og vurdering af sin psykiske tilstand. Senere tages der stilling til, om han i morgen skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Læs også