I dag er det pandekagedag: Dette putter vi helst på pandekagen

I Tivoli fejres der i dag international pandekagedag i Rasmus Klumps Pandekagehus, og tivoligængerne er ikke i tvivl om, hvad de helst putter på pandekagen

Der var godt gang i pandekagebagningen i Rasmus Klumps Pandekagehus på den internationale pandekagedag. 
Foto: Olivia Loftlund
Der var godt gang i pandekagebagningen i Rasmus Klumps Pandekagehus på den internationale pandekagedag. Foto: Olivia Loftlund

- Vi skal ha', vi skal ha' pandekager i dag. Kom nu, kom nu og smag, lød det fra Rasmus Klumps hus i Tivoli, hvor der tirsdag blev fejret Pandekagedag med stakkevis af pandekager, marmelade og sukker.

Det er ikke helt tilfældigt, at Tivolis Pandekagedag falder på en ellers ganske normal tirsdag, for den 13. februar er nemlig international pandekagedag.

Artiklen fortsætter under billedet

Rasmus Klump var også mødt op på dagen, og gav kram til de fremmødte børn. Foto: Olivia Loftlund
Rasmus Klump var også mødt op på dagen, og gav kram til de fremmødte børn. Foto: Olivia Loftlund

Mærkedagen er ikke bredt kendt blandt tivoligængerne, men til gengæld ved de alt om, hvad der bedst passer til en pandekage. Og det er klassikerne, der vinder.

Ekstra Bladet har været i Rasmus Klumps Pandekagehus, for at spørge de pandekageglade besøgende, hvad de mener, er det bedste at putte ovenpå en pandekage.

Interaktivt element

Historien bag pandekagedagen

Selvom den internationale pandekagedag i dag mest er en undskyldning for at mæske sig i stakkevis af lune pandekager, så gemmer der sig en gammel kristen tradition bad mærkedagen.

Da kristendommen var på sit højeste i Danmark, skulle de kristne faste i 40 dage op til påsken. Under denne faste måtte man ikke spise søde sager.

Derfor skulle der dagen efter fastelavnsmandag, hvide tirsdag, laves pandekager, så man fik brugt alt det hvide mel, mælk og æg, som man ikke måtte spise under fasten.

Den internationale pandekagedag kommer igen hvert år, men falder på forskellige datoer, da den følger påsken.

 

 

 

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen