Peter Skaarup: Det virker - lad os også få grænsekontrol mod Sverige

Symbolpolitik…? Spild af politiets ressourcer…? Til alle dem, der kritiserer grænsekontrollen, henleder jeg opmærksomheden på de seneste tal fra Rigspolitiet, som igen dokumenterer, at grænsekontrollen har sin berettigelse. For at sige det mildt.

7.132 personer er blevet afvist ved den dansk-tyske grænse. 801 våben er blevet beslaglagt. Og der er blevet rejst 5.479 sigtelser om blandt andet menneskesmugling, våben- og narkosmugling. Med andre ord – grænsekontrollen virker!

Og selv om grænsekontrollen – officielt - stadig kun er midlertidig og udløber 1. april 2019 - er DF’s mål selvfølgelig at gøre den permanent. Næste skridt - som vi ikke kommer udenom - er grænsekontrol mod Sverige.

Med den uansvarlige flygtningepolitik, som Sverige har praktiseret gennem årene, er det nødvendigt at beskytte Danmarks grænser mod øst, hvor flere dømte terrorister bliver løsladt. Det var jo netop med henvisning til blandt andet terrortruslen, at regeringen overfor EU-Kommissionen argumenterer for den midlertidige grænsekontrol – og med løsladelsen af fire dømte terrorister i Sverige, mener jeg, at al øvrig argumentation er overflødig.

Lad os få permanent grænsekontrol – også til Sverige! 

Jeg glæder mig i det hele taget over, at vi nu igen – sort på hvidt – får dokumenteret hvilken effekt grænsekontrollen har. Og mens det i dag i stigende omfang er hjemmeværnet, forsvaret og politikadetter, der bevogter grænseovergangene til Tyskland, er politifolkene i samme takt vendt tilbage til politikredsene for at indgå i det daglige politiarbejde dér.

Med finanslovsaftalen fik DF igen øget bevillingerne til grænsekontrollen, så vi kan få flere toldere på arbejde, så vi fremover også får omvendt grænsekontrol. Det har desværre vist sig nødvendigt, fordi mange indbrud på arbejdspladser og fra servicebiler bliver begået af østeuropæiske kriminelle, der fragter deres tyvekoster ud af landet.

Så står det til Dansk Folkeparti er grænsekontrollen kommet for at blive. Tallene fra Rigspolitiet taler sit eget tydelige sprog: Grænsekontrollen virker!