God bagjul

TUSINDVIS af familier fik i år en bedre juleaften, end de havde turdet håbe på.

DE VAR nemlig så heldige at blive udtrukket til julehjælp af de private organisationer – blandt andre Ekstra Bladets samarbejdspartner Dansk Folkehjælp. Takket være hjælpen fik børnene pakker under grantræet, julemad på middagsbordet og godter, mens de legede med gaverne.

TUSINDVIS af andre familier var ikke så heldige. For selv om f.eks. Dansk Folkehjælps indsamling satte ny rekord med over syv mio. kr., var det ikke nok til at dække behovet i Danmark anno 2013.

OG DET tror pokker. Den såkaldt røde regering har præsteret at gøre livet endnu surere for mange fattige familier.

DANSK Folkehjælps generalsekretær, Klaus Nørlem, udtrykker det således: – Det er lige før, denne regering har gjort det til speciale at tage fra de fattigste og give til andre.

DEN slags udtalelser afvises pr. refleks af toneangivende socialdemokratiske ministre, mens SF-kollegerne bare holder sig for ørerne. Men virkeligheden uden for ministerbilernes tonede ruder taler sit tydelige sprog.

DEN såkaldte dagpenge-reform, som den tidligere VK-regering søsatte og SRSF-regeringen har gennemført, fortæller en grum historie om massakre på - foreløbig - over 30.000 dagpengemodtagere.

HER KAN også nævnes kontanthjælpsreformen, der bl.a. skal bringe unge i arbejde eller uddannelse. Ifølge statistikkerne vil fire ud af ti sidde uhjælpeligt fast i systemet, og de kan se frem til en halvering af deres levefod.

ELLER hvad med sygedagpenge-reformen? Som Ekstra Bladet afslørede kort før jul, betyder reformen, at udbetalingen til over 14.000 syge danskeres beskæres med op til 9000 kr. Om måneden!

ROS SKAL regeringen have for ønsket om at gøre op med ti års VK-regime. Men når man blander farverne rød og blå, bliver resultatet en hæslig sortgrumset farve. Det gælder også i politik.

REGERINGEN har med overstatsminister Margrethe Vestager (R) i front ingen planer om at ændre politisk farvestilling. Så der er al grund til at ønske samfundets svageste god bagjul. For de får det endnu værre næste år.