10-årig voldtaget af stedfar: Bliver nægtet abort

En ti-årig pige fra Paraguay, som blev voldtaget af sin stedfar og er gravid i femte måned, bliver nægtet abort. Amnesty International går ind i sagen

(Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
(Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)

Som om det ikke var rædselsfuldt nok at blive voldtaget af sin stedfar, så skal en ti-årig pige nu føde hans barn, da hun har fået afslag på at få en abort. Amnesty International går nu ind i sagen. Det skriver the Telegraph.

Den 10-årige pige blev indlagt på hospitalet, da hun klagede over smerter i maven. Lægen opdagede, at pigen var gravid i 22. uge. Moderen til den 10-årige anmodede efterfølgende om, at pigen af hensyn til psykiske og fysiske konsekvenser, kunne få en abort.

Det fik moderen dog afslag på og er i stedet blevet anholdt for forsømmelse og medskyldig i seksuelt misbrug.

Amnesty International er gået ind i sagen og forsøger at råbe regeringen i Paraguay op. Vicedirektøren i Amnesty International, Guadalupe Marengo, siger til Reuters, at Paraguays restriktive abort-lov er i strid med international lov.

- At tvinge pigen til at fortsætte sin graviditet, vil forlænge hendes rædsel, siger han.

- De fysiske og psykiske konsekvenser af at tvinge den unge pige til at fortsætte med sin uønskede graviditet, er det samme som tortur, siger Guadalupe Marengo.

Vold i hjemmet, hvor unge piger bliver gravide, udgør et stort problem i Paraguay. Sundhedsstatistikkerne viser, at 680 unge piger i alderen 10-14 år fødte et barn i 2014.