10-årige Caleb blev dræbt i verdens største vandrutschebane

Forlystelse forbliver lukket, efter 10-årig brækkede nakken

Den kun 10-årige Caleb Thomas Schwab mistede livet i en ulykke i den godt 50 meter høje vandrutschebane Verrückt i den amerikanske delstat Kansas. Video: CBS/Kamera One

Det der skulle have været en sjov udflugt for de folkevalgte i Kansas City, udviklede sig søndag til en tragedie, da 10-årige Caleb Thomas Schwab mistede livet i vandrutschebanen 'Verrückt', som er kendt for at være verdens højeste af sin slags.

Politiet ønskede i første omgang ikke at oplyse nærmere om omstændighederne for ulykken, men mandag aften lokal tid fortalte de, at den 10-årige dreng brækkede nakken i ulykken. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Han blev fundet død for enden af den godt 50 meter høje forlystelse, som ligger i forlystelsesparken Schlitterbahn Waterpark.

I forlystelsen kører man ned ad rutschebanen i en båd, hvori der kan være to-tre personer.

I båden sammen med Caleb sad to kvinder, som han ikke var i familie med. De blev efter ulykken transporteret til et lokalt hospital med mindre skader i ansigtet.

Politiet fortæller, at de stadig ikke har opklaret, hvordan ulykken kunne ske, og de søger derfor vidner, der kan have set ulykken.

Caleb sammen med sin far Scott. Den 10-årige dreng var stor baseball-fan. Foto: AP
Caleb sammen med sin far Scott. Den 10-årige dreng var stor baseball-fan. Foto: AP

Efter ulykken blev hele parken lukket ned. De forventer at åbne igen onsdag, men 'Verrüickt' forbliver lukket i indtil videre ubestemt tid.

I en meddelelse fra Schlitterbahn Waterpark lyder det, at alle deres forlystelser bliver inspiceret dagligt før åbning, og at sikkerhed er en 'topprioritet'. De henviser dog til politiet i forhold til spørgsmål om ulykken.

10-årige Caleb Thomas Schwab var søn af Scott Schwab, der er medlem af Repræsentanternes Hus i staten Kansas, hvor han er valgt fra byen Olathe.

I en erklæring fra familien efter dødsfaldet lyder det, at de er glade for den opbakning, de har fået af borgerne i Olathe og Kansas City.

- Siden den da, han blev født, har han bragt uendelige mængder glæde til vores familie og alle dem, han mødte, lyder det blandt andet fra familien.

Foruden Caleb, har Scott Schwab og hans kone Michelle tre andre børn. De var alle med i forlystelsesparken, da Caleb mistede livet.

Folkene bag 'Verruckt' var de første til at tage en tur i forlystelsen, da den åbnede i 2014. Se hvordan det gik her. Video: Schlitterbahn Studios Design Group