10 måneder efter dødsvold: Britisk politi udlover dusør på 170.000 kroner

Den 51-årige Desmond O' Beirne blev udsat for et voldsomt overfald på Trafalgar Square i London og døde 6 måneder efter overfaldet - nu har politiet frigivet en overvågnings-video af overfaldet

Politiet har delt videoen her og efterlyser geningsmændene, der ses i videoen. Video: Metropolitan Police

Nu har politiet i London frigivet en voldsom video af overfaldet på den 51-årige Desmond O' Beirne, der sidste år den 3. juni på Trafalgar Square blev brutalt overfaldet af to unge mænd. Den ene unge mand skubbede den midaldrende Desmond hårdt mod jorden. Desmond knaldede sit hoved ned mod fliserne på den kendte plads i London og besvimede straks. Men det var ikke nok for de unge voldsmænd. Den anden unge mand begyndte nemlig herefter at sparke på den bevidstløse Desmond.

Overvågnings-videoen fra politiet i London er i øvrigt så voldsom, at Ekstra Bladet har været nødt til at redigere de mest voldsomme episoder ud af videoen. Læg i øvrigt mærke til i videoen, at 3-4 unge mænd, der var vidner til overfaldet, straks efter begynder at filme den bevidstløse Desmond med deres mobiltelfoner. De burde i stedet have filmet de to voldsmænd, da de gik væk efter overfaldet. Politiet efterlyser nemlig nu filmoptagelser af gerningsmændene fra gerningsstedet fra tidspunktet omkring overfaldet. 

I forbindelse med overfaldet fik Desmond en alvorlig hjerneskade, der efterlod ham i en vegetativ tilstand, hvor han ikke var i stand til noget som helst. Desmond døde den 20 december ca. 6 måneder efter det brutale overfald.

Med offentliggørelsen af videoen udlover politiet i London også en dusør på hele 170.000 kroner til den person, der kan komme med de afgørende oplysninger med henblik på at afsløre de to voldsmænd.

Det skriver flere medier heriblandt Independent, Huffington Post og Metro

51-årige Desmond var en tur i byen ved Tragalgar Square i London. Det kostede ham livet, da han blev brutalt overfaldet af to unge voldsmænd. (foto: MET Police)
51-årige Desmond var en tur i byen ved Tragalgar Square i London. Det kostede ham livet, da han blev brutalt overfaldet af to unge voldsmænd. (foto: MET Police)
 

Den afdøde Desmond O' Beirnes søster Vivienne Folan sagt følgende til medierne:

- Min bror Desmond var en hårdt arbejdende mand. Han var et ekstremt godt menneske. Han var den aften en tur i byen i området ved Trafalgar Square, da han blev brutalt og ondskabsfuldt angrebet af to kujoner, der efter overfaldet blot slentrede roligt videre, mens de efterlod ham bevidstløs og hårdt såret, siger Vivienne Folan og tilføjer:

- Desmonds liv sluttede alt for tidligt. Og vores familie er fuldstændig ødelagt af sorg, fordi vi har mistet ham.

Vivienne Folan mener i øvrigt, at mange eventuelle vidner til overfaldet måske bedre vil kunne huske den aften, hvor Desmond blev overfaldet. Det var nemlig 24 timer før, at London dagen efter blev udsat for et alvorligt terror-angreb mod London Bridge og Borough Market.

- Jeg forsøger at skaffe retfærdighed for Desmond. De to voldsmænd skilte sig meget ud og var en del af en større gruppe. Jeg håber, at vidner på pladsen og måske nogle af personerne fra gruppen vil komme frem med oplysninger nu. Måske vidste de ikke på det tidspunkt, hvor alvorligt overfaldet egentlig var, fortæller Vivienne.

Desmond blev angrebet den 3. juni en halv time efter midnat. Politichefen Noel McHugh opfordrer nu folk, der har filmet eller taget selfies på Trafalgar Square omkring netop det tidspunkt om at melde sig, så politiet kan se nærmere på deres billeder i et forsøg på at finde frem til de to gerningsmænd.