Annonce:
Annonce:

100 britiske politifolk skal opklare ny Novichok-sag

Den samme nervegift - Novichok - har gjort endnu to mennesker livstruende syge, bekræfter indenrigsminister

Annonce:
Følg Krimi

Et britisk par, som ligger dødssyge med en nervegift i kroppen, kom i kontakt med giften et andet sted end der, hvor den russiske eksspion Sergej Skripal og dennes datter blev forgiftet i foråret.

Men i begge dobbelttilfælde er der tale om nervegiften Novichok, viser analyser ifølge den britiske indenrigsminister, Sajid Javid, i parlamentet.

Han fortæller, at 100 antiterrorbetjente arbejder med efterforskningen af sagen.

- Verdens øjne er i øjeblikket på Rusland, siger Javid og opfordrer den russiske regering til at forklare, "præcist hvad der er sket" i Salisbury.

Det russiske nyhedsbureau Tass citerer en unavngiven diplomat på Ruslands London-ambassade for at sige, at påstande om russisk involvering i sagerne om Novichok er "ren spekulation".

- Det er ikke baseret på undersøgelsers objektive data, siger diplomaten.

Annonce:

- Uheldigvis efterforsker den britiske side Salisbury-episoden på en helt uigennemsigtig måde. De britiske myndigheder undgår enhver kontakt med den russiske side om dette og andre problematiske emner.

4. marts blev Skripal og hans datter forgiftet i Salisbury.

Lørdag den 30. juni blev et par i Amesbury, der ligger blot ti kilometer mod nord, indlagt med symptomer på forgiftning.

Undersøgelser på det britiske forsvars laboratorium i Porton, der ligger omkring fem kilometer fra både Amesbury og Salisbury, har vist, at alle fire har været i kontakt med den samme nervegift.

Theresa May, den britiske premierminister siger i Tysklands hovedstad, Berlin, hvor hun torsdag mødtes med forbundskansler Angela Merkel, at det er "dybt foruroligende", at endnu to mennesker er blevet udsat for Novichok.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP siger hun også, at det britiske politi vil "vende hver en sten" for at finde svarene på, hvorfor endnu to mennesker er blevet udsat for nervegiften på britisk område.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: