1000 bigballer i brand: Vil ulme i tre dage

En kæmpe halmbrand spreder røg ud over den nærliggende by, og der vil lugte i flere dage

Se optagelser fra den store halmbrand her (Video: Per Rasmussen)

Ved du noget om sagen eller har du billeder? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

1000 bigballer af halm kommer ikke til at kunne bruges her i vinter. De er nemlig gået i brand ved den lille by Svinø nord for Vordingborg.

- Vi fik anmeldelsen klokken 20.55, men da vi kommer frem, vurderer vi, at vi ikke skal gå i gang med at slukke halmen. Så vi lader den brænde ud, og allerede nu er meget brændt væk, siger Jon Hansen, der er indsatsleder hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Branden ser voldsom ud, og den kan faktisk blive ved at ulme de næste tre dage. Derfor kan der også lugte af røg i området længe.

- Bigballerne står rimelig stablet, så der kan komme luft imellem. Men det ender nok med, at vi skiller dem ad med en rendegraver og lægger dem ud på marken, hvor de så kan brænde videre, siger Jon Hansen.

Ingen er kommet til skade under branden, og der vil være en brandvagt ved stedet længe, så nærtliggende skel til vildt ikke også bryder i brand.

Halm er utrolig svært at slukke, og det kan ligge og ulme meget længe (Foto: Per Rasmussen)
Halm er utrolig svært at slukke, og det kan ligge og ulme meget længe (Foto: Per Rasmussen)
 

1 af 2 Halm er utrolig svært at slukke, og det kan ligge og ulme meget længe (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Halm er utrolig svært at slukke, og det kan ligge og ulme meget længe (Foto: Per Rasmussen)