11-årig dansk pige dræbt i USA: Dommer afviser at løslade gerningsmand mod kaution

Dommer i amerikansk retssal fandt begrundet mistanke om, at 30-årig amerikaner var spirituspåvirket, da han mandag kørte op på fortov og ramte 11-årig dansk pige

Den 11-årige pige blev efter ulykken lagt i respirator på et lokalt hospital. I løbet af morgenen blev det besluttet at stoppe den livsforlængende behandling.
Den 11-årige pige blev efter ulykken lagt i respirator på et lokalt hospital. I løbet af morgenen blev det besluttet at stoppe den livsforlængende behandling.
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 30-årig amerikansk mand skal forblive fængslet og må ikke blive løsladt mod kaution i sagen, hvor en 11-årig dansk pige mandag blev kørt ned af en bil i byen Charleston i den amerikanske delstat South Carolina.

Det har en dommer besluttet, fortæller pressekontaktperson hos politiet i Charleston, Charles E. Francis, til Ekstra Bladet.

Pigen pådrog sig så alvorlige skader efter sammenstødet, at hun tirsdag afgik ved døden på et hospital i byen.

Den 30-årige blev anholdt efter ulykken. Det viste sig, at han ikke kunne klare en spitritustest, og derfor er han blevet sigtet for to forhold. Både uagtsomt manddrab og for at have været årsag til en alvorlig ulykke på grund af spirituskørsel, oplyser politiet i Charleston.

Var turister
Den 11-årige pige havde ifølge politiet været sammen med sin familie i Charleston i et par dage, da ulykken skete. De var i byen som turister.

Klokken 20.55 gik pigen med sine forældre på fortovet ved krydset Calhoun Street og Rutledge Avenue, da den 30-årige kørte op på fortovet og ramte pigen med stor kraft.

Manden fortsatte gennem en park, indtil han ramte et træ, så bilen ikke længere kunne køre.

Det viste sig senere, at manden kort inden ulykken havde ramt en parkeret bil et andet sted i Charleston. Det er politiets opfattelse, at manden forsøgte at flygte fra det uheld. Både den parkerede bil og en ejendom, som den parkerede bil blev slynget ind i, er blevet kraftigt beskadiget.

Pressemøde
Sagen om trafikdrabet på den 11-årige danske pige har optaget meget plads i de lokale medier. Tirsdag afviklede politiet et pressemøde, som blev sendt live på flere tv-stationer.

11-årig dansk pige trafikdræbt i USA

Under pressemødet talte både politidirektøren, byens borgmester og en præst.

Politidirektør Luther Reynolds udtrykte sin 'frustration over dette meningsløse og tragiske tab af liv i vores ellers gode by'. 'Ulykken skulle have været forhindret. Den skulle aldrig være sket'. 'Jeg er meget sur. Jeg og vort lokalsamfunds borgere er rasende. Det gør ondt på os allesammen'.

Borgmester John Tecklenburg fortalte, at han i 10 år havde boet mindre en 100 meter fra, hvor ulykken skete. Det var på et tidspunkt, hvor hans egne fem børn var små.

- Bed for denne familie, som var vores gæster, og som var her for at besøge os. Det er så tragisk og unødvendigt, siger borgmesteren,

Ulykken skete aftenen før, at flere medlemmer af byrådet skulle mødes med repræsentanter fra politiet for at drøfte færdselssikkerhed.

Venter på svar på blodprøver
Under grundlovsforhøret, der blev afviklet tirsdag sidst på aftenen dansk tid, besluttede dommeren, at den 30-årige kan løslades, når det gælder påstanden om uagtsomt manddrab, for en kaution på 50.000 dollars.

Til gengæld besluttede dommeren videre, at når det gælder påstanden om at have været årsag til en alvorlig ulykke på grund af spirituskørsel, så kan den 30-årige slet ikke løslades.

Politiet afventer stadig svarene på de blod- og urinprøver, som er blevet udtaget. I første omgang klarede den 30-årige ikke en almindelig spiritustest på gerningsstedet.

Hvis prøverne mod forventning viser sig at være negative, og manden ikke har kørt bil i alkoholpåvirket tilstand, så vil mandens advokat formentlig begære ham løsladt ved næste retsmøde.

Politiet i Charleston oplyser, at den 11-årige pige er fra Middelfart og var på ferie med sine forældre og to brødre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind