11-årig dansk pige trafikdræbt i USA

En dansk pige er tirsdag afgået ved døden, efter at hun mandag blev kørt ned af spritbilist i den amerikanske delstat South Carolina.

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Opdateret klokken 23.50: Politiet i Charleston sagde på pressemødet, at den 11-årige pige var det eneste barn, som de danske forældre havde. Politiet har senere meldt ud, at den udmelding var forkert. Det danske forældrepar har to børn yderligere.

______________

En 11-årig dansk pige er tirsdag afgået ved døden, efter at hun mandag klokken 20.55 lokal tid blev kørt ned af en formodet spritbilist i Charleston i den amerikanske delstat South Carolina.

Det oplyser det lokale politi til avisen The State.

Ifølge politiet var den 30-årige fører af bilen stukket af fra et uheld, hvor han havde påkørt en parkeret bil. I krydset mellem Calhoun Street og Rutledge Avenue kørte han op på fortovet, hvor han ramte pigen.

Den 11-årige blev bragt til sygehuset og lagt i respirator, men hendes liv stod ikke til at redde, og tirsdag afgik hun ved døden.

En alkoholtest på stedet viste, at den 30-årige formentlig var påvirket af alkohol, og han blev anholdt, sigtet for uagtsomt manddrab og spritkørsel.

The State fortæller, at pigen sammen med sin familie kun havde været i USA i nogle få dage.

Den 30-årige er blevet varetægtsfængslet.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Ekstra Bladet, at en dansk statsborger er død i USA.

- Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke give yderligere oplysninger, lyder det fra Udenrigsministeriets borgerservice.

Klokken 18 dansk tid holder Charleston Police pressemøde om sagen, som vises direkte på ABC News.

Her kom det frem, at den 11-årige pige gik på fortovet sammen med sine forældre, da en bil pludselig kørte op på fortovet og ramte hende.

Politidirektøren Luther Reynolds siger om ulykken:

- Denne ulykke kunne være undgået og skulle aldrig være sket. Hvis ikke denne chauffør havde ramt et træ, tror jeg ikke, han nogensinde ville have stoppet.

- Jeg og de ansatte i politiet er forargede over at skulle stå her og fortælle om et tragisk tab af liv, som kunne være undgået, hvis ikke der havde været alkohol involveret. Det rammer os alle dybt.

- Vores bønner og dybe kondolencer går til pigens familie, og vi står ved deres side i denne vanskelige tid.

Charlestons borgmester, John Tecklenburg, taler også på pressemødet.

- Bed for denne familie, som var vores gæster, og som var her for at besøge os. Det er så tragisk og unødvendigt, siger borgmesteren, som nævner, at han selv har fem børn, som det kunne være sket for.

Et byrådsmedlem og en præst taler også på pressemødet og opfordrer byen og lokalsamfundet til at stå sammen og bede for den danske familie.

Luther Reynolds fortalte på pressemødet, at spritbilisten fortsatte sin kørsel, efter at have ramt den danske pige. Han kørte hele vejen gennem parken, som lå ud til de fortov, hvor pigen blev ramt, inden han ramte et træ, og bilen blev så skadet, at den ikke kunne køre videre.

Luther Reynolds blev på pressemødet spurgt til, hvad der har været særligt udfordrende. Og om de danske myndigheder er involveret.

- Det er stadig meget tidligt i processen. Der er lidt sproglige barrierer at komme omkring. Så sent som på vej herover fik jeg at vide, at det er forældrenes eneste barn. Derfor gør det også sagen endnu mere trist. Jeg kan forstå, at de i dette øjeblik har familie, der er på vej hertil fra et andet land, for at støtte dem, siger politidirektøren.

Reynolds kan endnu ikke svare på, om gerningsmanden har andre sager på samvittigheden, og om han i andre delstater skulle have været frakendt retten til at køre bil.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind