11-årig forsvandt sporløst for 19 år siden: Mystisk pengeseddel nyt spor i sagen

Budskab skrevet i hånden på en pengeseddel er det sidste nye spor i sagen om den forsvundne pige

Dette billede af Mikelle Biggs blev sendt rundt i hele USA, da hun pludselig forsvandt sporløst ude foran sit eget hus i 1999. (Foto: Biggs Family)
Dette billede af Mikelle Biggs blev sendt rundt i hele USA, da hun pludselig forsvandt sporløst ude foran sit eget hus i 1999. (Foto: Biggs Family)

Den kun 11-årige Mikelle Biggs fra USA blev senest set helt tilbage i 1999 for 19 år siden, da hun stod ude på vejen og ventede på en isbil i byen Mesa i staten Arizona.

Den forventningsfulde lille pige kørte rundt i cirkler på sin cykel ganske nær sin families hus. Kun 90 sekunder efter var Mikelle sporløst forsvundet. Hendes cykel lå væltet på gaden, mens forhjulet stadig drejede rundt. Og de mønter, hun havde medbragt til at købe isen, lå spredt ud på vejen. 

- Hun løb helt sikkert væk fra en person. Det var ikke en person hun kendte, og det var heller ikke en person hun havde lyst til at være sammen med.

De ord brugte en kriminalbetjent i et interview med tv-stationen ABC's 20/20 i 2009, da han opsummerede den dengang 10 år gamle sag.

Men her nu 19 år efter, at Mikelle forsvandt sporløst, er der dukket et nyt mystisk spor op i sagen i byen Neenah i staten Wisconsin, der ligger hele 2735 kilometer fra byen Mesa, hvor Mikelle forsvandt.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post, Daily Mail og det lokale amerikanske medie azcentral

Politiet i Neenah har oplyst til medierne, at en mand for ganske nylig kom ind på politistationen og afleverede en 1 dollar seddel, hvorpå der med håndskrift var skrevet et budskab, der lyder som følgende:

- Mit navn er Mikel Biggs. Jeg er kidnappet fra Mesa i Arizona. Jeg er i live.

Her ses et billede af 1 dollar sedlen som politiet i Neenah har offentliggjort. I sedlens udkant har nogen skrevet det mystiske budskab. (Foto: Neenah Police Department)
Her ses et billede af 1 dollar sedlen som politiet i Neenah har offentliggjort. I sedlens udkant har nogen skrevet det mystiske budskab. (Foto: Neenah Police Department)
 

På 1 dollar sedlen har den person, der har skrevet budskabet i øvrigt stavet fornavnet forkert. Personen har skrever Mikel i stedet for Mikelle. Det har rejst spørgsmålstegn ved, om man skulle tage pengesedlen alvorligt i forbindelse med efterforskningen. Men politiet i Arizona har overfor medierne bekræftet, at de i øjeblikket er ved at undersøge den mystiske 1 dollar-seddel i forbindelse med Mikelle forsvinden.

- Der er helt sikkert nogen derude, der husker sagen. Og det kan enten være Mikelle eller en helt anden. Så er det her et nyt friskt spor i sagen? Det kan vi simpelthen ikke svare på nu, forklarede kriminalbetjenten Steve Berry til ABC 15.

Oprindeligt var Mikelles far Darien Biggs også mistænkt i sagen, men han blev hurtigt renset for mistanke. En nabo ganske tæt på familiens Biggs hus, der tidligere var dømt for børnemishandling, var også mistænkt i sagen. Men politiet kunne på ingen måde forbinde ham til Mikelle på det tidspunkt. Sagen gik derfor totalt kold, og politiet har kun gennem de seneste mange år kun modtaget ganske få tips i Mikelle-sagen.

- Vi følger op på alle tips. Vi håber altid, at det måske er netop det her tip, der kan opklare sagen, siger kriminalbetjent Steve Berry.

Her ses Mikelle Biggs med sine to små søskende i 1999. (Foto: Biggs Family)
Her ses Mikelle Biggs med sine to små søskende i 1999. (Foto: Biggs Family)
 

 

1 af 3 Her ses et billede af 1 dollar sedlen som politiet i Neenah har offentliggjort. I sedlens udkant har nogen skrevet det mystiske budskab. (Foto: Neenah Police Department)
2 af 3 Her ses Mikelle Biggs med sine to små søskende i 1999. (Foto: Biggs Family)
3 af 3 Dette billede af Mikelle Biggs blev sendt rundt i hele USA, da hun pludselig forsvandt sporløst ude foran sit eget hus i 1999. (Foto: Biggs Family)