11 fængslet i sag om organiseret kriminalitet

11 personer er torsdag blevet fængslet efter anholdelsesaktion onsdag i sag om organiseret kriminalitet

Ved en storstilet aktion anholdt politiet onsdag 22 personer i Østjylland, og torsdag blev 17 af dem fremstillet i grundlovsforhør.

I grundlovsforhøret blev 11 varetægtsfængslet, mens dommeren bestemte, at fire skulle løslades - en afgørelse som anklagemyndigheden kærede til landsretten. De sidste to blev løsladt af anklageren efter grundlovsforhøret.

Det oplyser politiets særlige bandeenhed Task Force Vest torsdag aften i en pressemeddelelse.

Anholdelserne skete onsdag, hvor politiet efter en længere efterforskning af organiseret kriminalitet ransagede 22 adresser.

Politiet giver ingen oplysninger om, hvad sagen nærmere handler om. Det sker af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvilke grupperinger eller sagsområde der er tale om, siger politiinspektør Brian Olsen fra Task Force Vest.

De overordnede fokusområder for arbejdet i Task Force Vest er rocker- og bandekriminalitet samt indbrud i private hjem.

Ifølge TV 2 skulle flere af de anholdte i aktionen have forbindelse til rockergruppen Bandidos. Dette er dog ikke muligt at få bekræftet, da grundlovsforhørene ved Retten i Randers foregik for dobbeltlukkede døre.

Det sker kun i sager, hvor retten vurderer, at det er af afgørende betydning for den videre efterforskning, at politiet og anklagemyndigheden får lov til at holde sagens oplysninger tæt til kroppen.

Jævnligt forekommer der såkaldt lukkede døre i forbindelse med retsmøder. I de sager er sigtelserne mod de mistænkte dog tilgængelige for offentligheden. Når der er dobbeltlukkede døre holdes også sigtelserne skjult.