11 kvæstet: Politiet finder ammunition fra Anden Verdenskrig

Det tyske politi har fundet gasflasker og gammel ammunition i lejligheden, hvor der tidligere fredag fandt en eksplosion sted

Tidligere i år blev bomber fra Anden Verdenskrig sprængt i fynsk farvand. Video: TV2/FYN via Ritzau

Tysk politi har fundet ammunition fra Anden Verdenskrig og flere flasker gas i en lejlighed i Blankenburg i det centrale Tyskland, hvor der fredag morgen fandt en eksplosion sted. 

Det meddeler politiet til Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

En 78-årig mand er fundet død på stedet. Han er ikke endeligt identificeret, men han menes at have været lejer af lejligheden. 

I løbet af dagen nedjusterede politiet antallet af kvæstede fra 25 til 11, skriver magasinet Focus. En af dem er alvorligt kvæstet.

Det er endnu ikke fuldkommen klarlagt, hvad der har forårsaget eksplosionen, der skete klokken 08.55 fredag.

Men fredag formiddag oplyste politiet ifølge MDR, at "ifølge de foreløbige oplysninger blev eksplosionen udløst af flaskegas".

Redningsmandskab var fredag formiddag ved at evakuere de personer, der stadig befandt sig i den ramte bygning, skriver politiet i Magdeburg på Twitter.

Politiet har delt et foto, der viser sortsværtede vinduesrammer i en lejlighed på første sal. Glasset i ruderne er blæst ud, røg driver ud fra stedet, og muren er ligeledes sværtet til af sod. På græsset foran boligblokken ligger murbrokker.

Chef for regionens brandvæsen Kai-Uwe Lohse oplyser til Mitteldeutscher Rundfunk, at omkring 160 redningsfolk var indsat. 

Redningshelikoptere har fragtet de hårdest kvæstede fra ulykkesstedet til hospitalet, tilføjer han.

Blankenburg ligger i den tyske delstat Sachsen-Anhalt ikke langt fra feriemålet Harzen. Byen har omkring 20.000 indbyggere.

Den ramte bygning ligger i udkanten af Blankenburg - ikke langt fra en skole og en børnehave. Omkring 100 børn blev bragt til andre institutioner, oplyser børnehaven til Focus.

Ingen af børnene meldes blandt de tilskadekomne.3.