11 rockere fra Gremium anholdt

Politiet har slået til mod to grupper af rockere fra Gremium i Helsinge, hvor der tidligere har været voldelige sammenstød

Se politiet i aktion og gruppen af mennesker i håndjern. Privatvideo

I mandags ophævede Nordsjællands politi visitationszonen i Helsinge, der havde varet i en lille måned efter flere voldelige overfald i byen, og i dag anholdt politiet så 11 personer med relation til rockerklubben Gremium.

Fem blev anholdt i en bil, som politiet stoppede, og hvor der blev fundet et baseballbat og flere mindre knive. Ved Stationspladsen i Helsinge blev endnu seks anholdt, da de provokerede politiet og havde en truende adfærd.

Andre syv Gremium-rockere fik påbud efter politiloven om ikke at opholde sig i Helsinge by i grupper eller med synlige bandemærker.

- Der er ro nu
- Der er ro i byen nu, siger vagtchef Jan Hedager, Nordsjællands politi. Alle 11 er stadig anholdt og afhøres, men de ventes løsladt i løbet af lørdag aften.

Fem anholdt: Fandt baseballbat og knive i bil

I februar oplyste Gremium, at de havde etableret en afdeling i Helsinge, og der fulgte flere voldsomme sammenstød mellem grupperinger, hvor der blandt andet blev brugt baseballbats og stikvåben.

Derfor indførte Nordsjællands politi den 3. april en visitationszone i Helsinge, så politiet kunne undersøge personer og biler for våben.

Den 1. maj blev visitationszonen ophævet, da der havde været fred i området:

- Visitationszonen har haft den ønskede effekt, nemlig en neddrosling af konflikter i området. Vores førsteprioritet har været at opretholde trygheden for borgerne, og det er lykkedes, sagde chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi.

Fire mænd fængslet efter politiaktion i Helsinge

Han understregede, at politiet fortsat vil have fokus på Helsinge og være synligt til stede, og episoderne i dag var netop et resultat af patruljeringen i Helsinge.

Rutinestop
En patrulje stoppede rutinemæssigt en bil med fem unge mænd, og da betjentene så et baseballbat i bilen, blev alle anholdt.

En ransagning af bilen afslørede flere mindre knive, og lidt senere blev en anden gruppe mænd med relationer til Gremium spottet ved Stationspladsen.

- Der var en større gruppe, som politiet kontaktede, men da seks af dem udviste en truende adfærd, blev de anholdt. De syv andre gav vi påbud efter politiloven, siger vagtchef Jan Hedager.

Skyderi og knivstik: Nye bander i konflikt

- Det er ikke vores indtryk, at der er en konflikt under opsejling. Der har ikke været nogen sammenstød, og alle de anholdte har tilknytning til den samme gruppering, siger efterforskningsleder Brian Grayston, Nordsjællands politi.

- Men vi har brugt politiloven til at anholde og give påbud, og så må vi se, hvad efterforskningen viser, siger Brian Grayston.

Han har ikke umiddelbart et bud på, hvorfor Gremium i dag tilsyneladende var i Helsinge for at markere sig.

Ingen af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Jagtet af gruppe med baseballbat: Politiet efterlyser vidner

Den 6. april blev fire mænd 22, 24, 25 og 31 år varetægtsfængslet efter en politiaktion i Helsinge. Den 25-årige blev sigtet for et overfald på en benzintank i Helsinge, mens de tre andre blev sigtet for blandt andet forsøg på vold efter fund af hash, en pistol og flere stikvåben.

Dagen før måtte en ung mand søge tilflugt i en bus i Helsinge, da han blev jagtet af mænd med køller.

Hvis situationen i Helsinge igen udvikler sig, er politiet klar til igen at indføre visitationszonen.

- Vi er klar til at indføre visitationszoner igen med kort varsel, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt, sagde chefpolitiinspektør Magnus Andresen i mandags.